28 Ιουλίου η πρόταση της ‘επιτροπής νομικών’ για ‘πρόωρες εκλογές’ στα κατεχόμενα

17:45 20/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την 28η Ιουλίου 2013 υπέδειξε ως ημερομηνία διεξαγωγής των “πρόωρων εκλογών” στα κατεχόμενα η “επιτροπή νομικών και πολιτικών υποθέσεων” της ψευδοβουλής.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η πρόταση της “επιτροπής” λήφθηκε κατά πλειοψηφία και θα παραπεμφθεί στην “ολομέλεια” της “βουλής” στις 23 Μαίου για ψηφοφορία.

Όπως επίσης μεταδίδεται η “ολομέλεια” αναμένεται να συζητήσει αύριο το Κυπριακό και αυτό θα γίνει κατόπιν πρότασης κάποιων “βουλευτών”.

Ο “πρωθυπουργός” Ιρσέν Κιουτσιούκ

δήλωσε πριν από λίγο ότι βρίσκουν την 28η Ιουλίου κατάλληλη ημερομηνία για την διεξαγωγή των “πρόωρων εκλογών”.

Νωρίτερα, κατατέθηκε στην “ολομέλεια” η πρόταση μομφής με την υπογραφή 26 “βουλευτών”από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα,το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, το τ/κ Δημοκρατικό κόμμα και 7 τελικά “βουλευτών” του κόμματος Εθνικής Ενότητας (όχι 8 όπως είχε λεχθεί από τον Αχμέτ Κασίφ χθες).

Η πρόταση της αντιπολίτευσης για την διεξαγωγή “πρόωρων εκλογών” αφορούσε την 28η Σεπτεμβρίου. Η “κοινοβουλευτική ομάδα” του ΚΕΕ είχε καταθέσει πρόταση για την 21 Ιουλίου. Τελικά η “επιτροπή νομικών και πολιτικών υποθέσεων” συνεκλήθη, συζήτησε το θέμα και με πλειοψηφία προτείνει στην “ολομέλεια” την 28 Ιουλίου.

Σε ομιλία του μετά την υποβολή της πρότασης μομφής ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος Οζκάν Γιοργκαντζίογλου είχε ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής “πρόωρων εκλογών” το συντομότερο δυνατό.

Στο μεταξύ, και ενώ διεξαγόταν η συζήτηση στην “ολομέλεια” έφθασε η πληροφορία από την ψευδοαστυνομία για βόμβα στο κτίριο της “βουλής”. Όπως μεταδίδεται, οι “βουλευτές” της αντιπολίτευσης αντέδρασαν θεωρώντας πως επρόκειτο για συνωμοσία και αρνήθηκαν να διακόψουν. Έτσι οι εργασίες της “βουλής” συνεχίστηκαν με τον “βουλευτή” του ΡΤΚ, Φερντό Σαμπί Σογιέρ να δηλώνει πως ακόμη και αν ριφθεί ατομική βόμβα η “βουλή” θα πάρει τις αποφάσεις της και οι “νόμοι” θα εφαρμοσθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα