200 δημοσιογράφοι για κάλυψη της Συνάντησης Gymnich

17:37 4/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πέραν των 200 δημοσιογράφων έχουν διαπιστευτεί για να καλύψουν την Ατυπη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου με κύρια θέματα την κατάσταση στην Συρία, τους υδάτινους πόρους και την εκπαίδευση.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά την πρώτη ημέρα του Ατυπου Συμβουλίου – που είναι γνωστό και ως Gymnich – η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε θέματα νερού (υδάτινοι πόροι υπό το πρίσμα της εξωτερικής πολιτικής) και σε θέματα εκπαίδευσης (σημασία της εκπαίδευσης για τις χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις ή τις χώρες που περνούν μια μεταβατική περίοδο προς την δημοκρατία).

Τη δεύτερη και τελευταία μέρα οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις για την έκρυθμη κατάσταση στη Συρία.

Η Ατυπη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών πραγματοποιείται μία φορά κάθε εξάμηνο στο κράτος μέλος που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η Συνάντηση είναι γνωστή και ως “Gymnich”, από το ομώνυμο κάστρο στη Γερμανία όπου έλαβε χώρα η πρώτη συνάντηση κατά τη διάρκεια της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 1974. Είναι άτυπης μορφής συνάντηση και δεν περιλαμβάνει υιοθέτηση συμπερασμάτων, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ να συζητούν ελεύθερα μεταξύ τους τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

Της Συνάντησης προεδρεύει η Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Κάθριν Αστον. Παρόντες θα είναι και οι Επίτροποι Αντρις Πίμπαλγκς (Ανάπτυξη) και Ανδρούλλα Βασιλείου (Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Πολυγλωσσία και Νεολαία).

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστευτεί πέραν των 200 δημοσιογράφων για να καλύψουν την Ατυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ΚΥΠΕ, πέραν των 300 δημοσιογράφων έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Ατυπο Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα