1376 απόφοιτοι από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

12:07 2/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χίλιοι τριακόσιοι εβδομήντα έξι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου έλαβαν τα πτυχία τους στις τρεις τελετές αποφοίτησης, που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 27-29 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρύτανης του ιδρύματος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, αναφέρθηκε στην ομιλία του στο χρυσό του 20ου αιώνα και στον χρυσό του 21ου.

Τότε, όπως είπε, τα κυπριακά

χαρούπια ήταν ο χρυσός της Κύπρο, ενώ ο χρυσός του σήμερα και του αύριο δεν είναι άλλος από την ποιότητα, τη σκέψη, τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα των νέων ανθρώπων.

«Αμφισβητείστε τα κατεστημένα, αμφισβητείστε τις προηγούμενες γενιές, αμφισβητήστε τους ηγέτες σας, αμφισβητείστε τους δασκάλους σας. Απαιτείστε συνεχή λογοδοσία από όλους και για όλα και μην παραχωρείτε εν λευκώ τη μοίρα του τόπου μας σε κανέναν», ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης απευθυνόμενος στους απόφοιτους.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Χάρης Χαραλάμπους μετέφερε το αισιόδοξο μήνυμα ότι την οικονομική ύφεση σε μικρές χώρες μπορεί να τη νικήσει η καινοτομία, η έρευνα και τα πανεπιστήμια που σπρώχνουν ποικιλότροπα προς την κατεύθυνση αυτή την οικονομία και την κοινωνία.

Εκ μέρους των φοιτητών και των φοιτητριών, χαιρετισμό απηύθυναν ο Προεδρεύων της ΦΕΠΑΝ Μάριος Ηλία και η Μαριλένα Τριμιθιώτη. Αμφότεροι ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο νέο ξεκίνημα των αποφοίτων, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για τη μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στην τελετή της 27ης Ιουνίου 2012, απονεμήθηκαν 559 πτυχία σε φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής, της Πολυτεχνικής και της Φιλοσοφικής Σχολής.

Κατά την τελετή χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος επέδωσε και τα βραβεία του Προέδρου της Δημοκρατίας στους πρωτεύσαντες, Νικολέττα Νεοφύτου (Πτυχίο Οικονομικών) και Χρυσόστομο Μαρασίνο (Πτυχίο Φυσικής).

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε τη σύγχρονη, ισχυρή και ανθρωποκεντρική παιδεία ως την αποτελεσματικότερη άμυνα μπροστά στην παγκόσμια κρίση.

Την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012, απονεμήθηκαν 482 πτυχία σε φοιτήτριες και φοιτητές της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης.

Κατά την τελετή χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλή, η οποία αναφερόμενη στην Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, εστίασε στο κεντρικό μήνυμά της, την «Καλύτερη Ευρώπη» που στόχο έχει και τη δημιουργία προοπτικών απασχόλησης για τη σημερινή και τις επόμενες γενιές που σήμερα πλήττονται από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Στην τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών, κατά την οποία απονεμήθηκαν 25 Διδακτορικοί Τίτλοι και 310 Μεταπτυχιακά Διπλώματα Μάστερ σε συνολικά τριακόσιους τριάντα-πέντε μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες ομιλία εκφώνησε η Γενική Ελεγκτής Χρυστάλλα Γιωρκάτζη με θέμα «Διαφθορά και Δημόσιος Βίος».

Κατά την ομιλία της τόνισε ότι η διαφ

Keywords
Τυχαία Θέματα