Το Twitter έχει γενέθλια: Έγινε 6!

13:12 21/3/2012 - Πηγή: Gugoo

Ήταν 21 Μαρτίου του 2006 όταν ο Jack Dorsey δημοσίευσε το πρώτο δημόσιο tweet, που έλεγε “just setting up my twttr”. Κι όμως 6 χρόνια έχουν περάσει από εκείνη τη μέρα. Από την ημέρα της γέννησης του Twitter.

Για το πώς εξελίχθηκε το «microblogging» κοινωνικό δίκτυο, οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Δε χρειάστηκε να περάσουν παρά 3 χρόνια, 2 μήνες και 1 ημέρα για να φτάσουν τα tweets

στον μαγικό αριθμό του ενός δισεκατομμυρίου, ενώ σε μόλις 18 μήνες, οι εγγεγραμένοι χρήστες ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, μέχρι τον Απρίλιο του 2011, περισσότεροι από 200 εκατομμύρια χρήστες είχαν κάνει εγγραφή, ενώ τουλάχιστον οι μισοί ήταν ενεργοί τη χρονιά εκείνη.

Τον Οκτώβριο που πέρασε, το Twitter δεχόταν 250 εκατομμύρια tweets κάθε ημέρα, αριθμός ο οποίος αναμφισβήτητα αυξάνεται με την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των χρηστών.

Πραγματικά, τα παραπάνω νούμερα είναι εντυπωσιακά, όμως το ερώτημα που τίθεται είναι, «πώς βγάζει χρήματα η επιχείρηση;»

Σύμφωνα με αναφορά του eMarketer, τα έσοδα του Twitter από τις διαφημίσεις, θα τριπλασιαστούν μέχρι το 2014, ξεπερνώντας τα 540 εκατομμύρια δολλάρια. Να σημειώσουμε ότι για το 2012, οι εκτιμήσεις θέλουν την εταιρεία να έχει έσοδα ύψους 260 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Παρ’ όλα αυτά, με τα έξοδα να αυξάνονται συνεχώς, το Twitter σαν επιχείρηση δεν έχει κέρδη αυτά τα 6 χρόνια της λειτουργίας του. Προς το παρόν τουλάχιστον.

Εν πάσει περιπτώσει, σημασία έχει ότι σήμερα είναι μία μέρα χαράς για το Twitter, καθώς κλείνει τα 6 του χρόνια και δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε «Χρόνια Πολλά»…

Keywords
Τυχαία Θέματα