10 Λειτουργίες που λείπουν από το Pinterest

14:46 18/3/2012 - Πηγή: Gugoo

Είναι σίγουρο ότι το Pinterest, τον τελευταίο καιρό, έχει αναδειχθεί ως το νέο αναδυόμενο Social Network που έρχεται να αλλάξει τις ισορροπίες της αγοράς. Από την επιτυχία του Tumblr, όλοι είχαμε καταλάβει ότι το Image Sharing είναι το νέο trending χαρακτηριστικό των Social Media.

Έτσι το Pinterest απλώς εκμεταλλεύθηκε την γνωστή λαϊκή ρήση: «Μια εικόνα – χίλιες λέξεις». Όπως, όμως, είναι λογικό, ένα νέο social network με λίγους μόνο μήνες ζωής, σίγουρα θα έχει ακόμη ελλείψεις και περιθώρια βελτίωσης.

10 από τις ελλείψεις του Pinterest, οι οποίες θα μπορούσαν να ενισχύσουν σημαντικά την ανάπτυξή του, παραθέτει η Stephanie Buck, σε πρόσφατο άρθρο της στο Mashable. Παρακάτω σας τις παραθέτουμε!

Εμφάνιση των μοναδικών boards που ακολουθούμε

Συμβαίνει πολλές φορές να μην θέλουμε να  κάνουμε follow συνολικά σε έναν χρήστη του Pinterest αλλά συγκεκριμένα σε κάποια boards που μας ενδιαφέρουν. Όμως αυτή τη στιγμή, οι χρήστες, δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν και να δούν κάπως τα μοναδικά boards τα οποία έχει ακολουθήσει!

Δεν θα ήταν μια κίνηση που θα διευκόλυνε τους χρήστες να βρίσκουν πραγματικά εύκολα εικόνες που τους ενδιαφέρουν και τους εμπνέουν;
Δυνατότητα Μηνυμάτων σε άλλους χρήστες

Αυτή τη στιγμή, η μόνη δυνατότητα να επικοινωνήσει κανείς με κάποιον άλλον χρήστη είναι να σχολιάσει κάποιο απο τα pins του ή να τον κάνει mention σε ένα comment.

Ίσως έχει έρθει η στιγμή να υπάρχει η δυνατότητα να ανταλλάξουν μηνύματα δύο χρήστες οι οποίοι ακολουθούν ο ένας τον άλλον!
Δυνατότητα δημιουργίας «Ιδιωτικών Boards»

Και αν θες να αποθηκεύσεις κάποιες εικόνες που δεν θα ήθελες να τις δούν όλοι οι followers σου; Ή αν ετοιμάζεις ένα Surprise Party για κάποιον φίλο σου και δεν θές να το δεί;

Με τη δημιουργία «Ιδιωτικών Boards» αυτά τα προβλήματα ξεπερνιούνται!
Ευκολότερη επεξεργασία των υπαρχόντων pins

Η επεξεργασία παλαιότερων pins είναι δυνατή και σήμερα στο Pinterest, αλλά είναι μια αργή και κουραστική διαδικασία. Θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να γίνει ευκολότερη.
Διόρθωση των bugs που «εξαφανίζουν» τα pins

Σπάνια μεν, αλλά έχει συμβεί, να κάνει κάποιος χρήστης ένα pin και αυτό να «εξαφανίζεται», δηλαδή να μην εμφανίζεται ποτέ στο αντίστοιχο board. Αυτό φυσικά οφείλεται σε διάφορα bugs τα οποία υπάρχουν ακόμα στην πλατφόρμα, τα οποία όμως θα πρέπει να διορθωθούν.
Σαφής Διαφοροποίηση μεταξύ των Likes και των Repins

Η εξήγηση που δίνει το Pinterest, δεν μας καλύπτει και οι χρήστες καταλήγουν να χρησιμοποιούν με διαφορετικό τρόπο τις διάφορες λειτουργίες. Είναι στιγμή, οι άνθρωποι του Pinterest να κάνουν σαφές ποιος είναι ο ρόλος του καθενός.
Εμφάνιση λιγότερων Comments

Σίγουρα, δεν βλέπουμε όλα τα comments, αλλά δεν πιστεύετε ότι βλέπουμε πάρα πολλά;
Δημιουργία User Lists

Ο καθένας μας στο Pinterest ακολουθεί διαφορετικούς χρήστες και boards ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του. Θα ήταν ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να κατηγοριοποιήσουμε τους χρήστες που ακο

Keywords
Τυχαία Θέματα