Νέα πνοή στο ηλεκτρονικό εμπόριο! Συνεργασία Facebook με eBay.

00:20 18/10/2011 - Πηγή: Gugoo

Το Facebook η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και το eBay το μεγαλύτερο site ηλεκτρονικού εμπορίου τείνουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την ανάπτυξη αυτού που σήμερα ονομάζουμε Social Commerce (Social Network + eCommerce) , όπως ανακοινώθηκε στο πρόσφατο συνέδριο Innovate.

Η είδηση αυτή ανοίγει νέες προοπτικές σ την κοινότητα των developers οι

οποίοι πλέουν θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που θα εκμεταλλεύεται πολλά από τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του Facebook και να προσφέρουν τόσο στους καταναλωτές όσο και στους εμπόρους ένα νέο τρόπο αγοράς και πώλησης. Σκεφθείτε ένα περιβάλλον όπου πλέον το e-shopping δεν θα είναι μια μοναχική διαδικασία όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα αλλά πιο παρεΐστικη. Οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται μεταξύ τους τι αγόρασαν ή τι θα ήθελαν να αγοράσουν, σχόλια και συστάσεις για προϊόντα που έχουν αποκτήσει ήδη ή ακόμα και να ζητούν την γνώμη των φίλων τους για μελλοντικές τους αγορές. Είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο θα αυξήσει την επικοινωνία προώθησης προϊόντων και brands, ενώ από την άλλη τον τελικό λόγο θα τον έχει ο ίδιος ο καταναλωτής με πολύ άμεσο τρόπο.

Προσωπικά όλο αυτό μου θυμίζει τον παλιό κλασικό τρόπο shopping in real life, όπου πας να αγοράσεις ένα ζευγάρι παπούτσια και παίρνεις μαζί και τον φίλο/ή σου να σου πει την γνώμη του/της. Φαντάσου να μπορείς να πας για ψώνια με όλους σου τους φίλους! Εντάξει υπάρχει το κακό σενάριο στο οποίο οι φίλοι σου που μπορεί να σε τρελάνουν και τελικά να μην αγοράσεις τίποτα, αλλά σίγουρα είναι στο χέρι σου να δεις ποια γνώμη θες να κρατήσεις.

Το βέβαιο είναι ότι ο μέχρι σήμερα τρόπος προώθησης των brands μέσα από τα fan pages του Facebook δεν έχει επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Ίσως η αιτία είναι ότι οι καταναλωτές δεν αισθάνονται ασφαλείς να κάνουν συναλλαγές μέσω του Facebook, νιώθοντας ανασφάλεια πως αυτό χρησιμοποιεί τα προσωπικά τους στοιχεία. Γι’ αυτό το λόγο, Facebook και eBay, παροτρύνουν τους developers που θα ασχοληθούν με εν λόγω εγχείρημα να δώσουν περισσότερη έμφαση στο «pre-shopping social experience» έτσι ώστε και οι καταναλωτές να νιώσουν την απαραίτητη εξοικείωση και τα brands να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητά τους , επιτυγχάνοντας αύξηση στις online πωλήσεις.

Πηγή: techcrunch.com

Keywords
Τυχαία Θέματα