Ζούρος: «Με... χαρακτήρα ο Ολυμπιακός»

15:52 1/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε να παραμείνει ζωντανός στην «μάχη» για τον τίτλο, με τον Ηλία Ζούρο να εστιάζει στον απαιτούμενο... χαρακτήρα που πρέπει να δείξουν οι «ερυθρόλευκοι» στον τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό.  Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, μίλησε στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» για...

... την σειρά των τελικών της Α1:

«Θεωρητικά, αφού απαιτούνται τρεις νίκες για την κατάκτηση του τίτλου, τίποτα δεν έχει τελειώσει! Το 2002, ο Ολυμπιακός
προηγούταν 2-0 στις νίκες έναντι της ΑΕΚ, αλλά έχασε τρεις, σερί φορές και… το πρωτάθλημα. Ψυχολογικά, σε καλύτερη κατάσταση είναι ο Παναθηναϊκός. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που είναι με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να κάνει τρεις σερί νίκες! Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να δείξει χαρακτήρα. Τα δύο προηγούμενα παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε αρκετά καλά τη ζώνη του και πολύ έξυπνα τον Καϊμακόγλου. Αξιοποιήθηκε καλά κι έδωσε αρκετές λύσεις… Σε κάθε παιχνίδι, πάντως, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που ξεχωρίζουν, όπως ο Μάριτς στο πρώτο, που δεν τον περίμενε κανείς, βάσει του χρόνου συμμετοχής που είχε. Οι προσωπικότητες παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτά τα ματς».

... την Εθνική ομάδα:

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε το οτιδήποτε. Θα δούμε στην πορεία… Το θέμα μου είναι, αφού τελειώσουν οι τελικοί, οι παίκτες να ηρεμήσουνε, να ξεκουραστούν και στη συνέχεια θα μιλήσω μαζί τους».

... την θητεία του στη Λιθουανία και τη Ζαλγκίρις Κάουνας:

«Ήταν εξαιρετική εμπειρία. Είναι φανταστικό να βλέπεις στο ντέρμπι μίσους της Λιθουανίας, μεταξύ Ζαλγκίρις και Λιέτουβος Ρίγας, να κάθονται οι οπαδοί δίπλα δίπλα. Αγαπούν πολύ το μπάσκετ. Η ατμόσφαιρα είναι σούπερ! Γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο;».


 
Keywords
Τυχαία Θέματα