Υπάρχει και το… δώσε

Οι γιορτές του Πάσχα αποτελούν παρελθόν και μακάρι όλοι σας να περάσατε καλά και να ξεφύγατε λίγο από την καθημερινότητα και τα προβλήματα. Η ζωή επιστρέφει στους συνηθισμένους της ρυθμούς και στον Ολυμπιακό η… καθημερινότητα περιλαμβάνει ονοματολογία.

Οι Πειραιώτες είναι η μοναδική ομάδα που κινείται, που εξετάζει περιπτώσεις (τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Ελλάδα) και προσπαθούν να πετύχουν τον μεγάλο στόχο. Αυτός δεν είναι
άλλος από το μπορέσουν να έχουν συμπληρωμένο το ρόστερ της ομάδας σε ποσοστό 80%, όταν οι «ερυθρόλευκοι» θα μεταβούν στο Ζέεφελντ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. 

Στην ομαλή λειτουργία μιας ομάδας δεν είναι φυσικά μόνο οι αγορές, αλλά και οι πωλήσεις. Υπάρχει το πάρε, αλλά και το… δώσε. Στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, όλοι έχουν τη τιμή τους και εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα δεν αποτελούν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Αρκετοί εκ των οποίων έχουν απασχολήσει παλαιότερα αλλά και τώρα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Το πιο πρόσφατο σενάριο είναι αυτό που γράφουν οι Ισπανοί για ενδιαφέρον της Βαλένθια για τον Ριέρα. Ο έμπειρος ακραίος μπορεί να άργησε να πάρει μπρος, αλλά έκλεισε τη σεζόν με έξι γκολ και οκτώ ασίστ. Αριθμοί άκρως ικανοποιητικοί για παίκτη που αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Και αριθμοί που δεν ξέρουμε αν μπορεί να τους πιάσει άλλος παίκτης…  

Αν οι «νυχτερίδες» (ή κάποια άλλη ομάδα) κάνουν πρόταση για τον Ριέρα, τότε ο Ολυμπιακός φυσικά και θα τη συζητήσει. Αν δε αυτή είναι ικανοποιητική, φυσικά και θα την αποδεχθεί. Και χρήματα θα βάλει στα ταμεία της η ΠΑΕ, αλλά και θα «φύγει» ένα ακόμα βαρύ συμβόλαιο (μετά από αυτό του Ντουντού).
Με τα χρήματα αυτά, οι Πειραιώτες θα μπορέσουν να ελιχθούν καλύτερα στο μεταγραφικό παζάρι, στο οποίο και φέτος θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Γιατί υπάρχουν κενά στο ρόστερ, ενώ μπορεί να προστεθούν και άλλα.

Στο Λιμάνι έχουν αρχίσει το… ψάξιμο και οι πρώτες τους κινήσεις έχουν να κάνουν με την ενίσχυση του άξονα. Γιατί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, εκεί κερδίζονται οι αγώνες…

Υ.Γ. Για τον Μιραλάς δεν πρέπει να ανησυχείτε. Σύντομα θα δρομολογηθούν εξελίξεις και οι επαφές της διοίκησης με τον ατζέντη του συνεχίζονται. Λεπτομέρειες απομένουν (κυρίως για την οψιόν στο συμβόλαιό του, αν βρεθεί ομάδα που να θέλει να τον αποκτήσει) και λίαν συντόμως θα υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα