Το… ταξίδι του Σπλίτερ

23:36 7/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Ο Τιάγκο Σπλίτερ άφησε την Βραζιλία στα 15 του, ώστε να αφοσιωθεί στο μπάσκετ στην μακρινή Ισπανία. Το περασμένο καλοκαίρι έκανε το μεγάλο βήμα κι άφησε την Ευρώπη για τους Σαν Αντόνιο Σπερς.Ο Βραζιλιάνος μίλησε  στο FibaEurope.com για τα πρώτα χρόνια του ως αθλητής του μπάσκετ: «Πήγα στην Ισπανία στα 15 μου, ήμουν πολύ νέος και είχα πολύ δύσκολη αρχή, καθώς όλη η οικογένεια μου βρισκόταν στη Βραζιλία. Ξεκίνησα να παίζω και να προπονούμε κάθε μέρα και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το μπάσκετ».

Για
την Εθνική της Βραζιλίας: « Όλοι ξεκινήσαμε να παίζουμε νέοι στην Εθνική, γνώριζω τον Άντερσον (Βαρεχάο) και τον Λεάντρο (Μπαρμπόσα) από όταν ήμασταν 16, 17 χρονών. Ξέρουμε τα πάντα ο ένας για τον άλλο. Εξελισσόμαστε συνέχεια και τώρα είμαστε εδώ, και βρισκόμαστε σε καλή ηλικία. Ίσως ο Μαρσελίνο (Μαρτσέλο Μαχάντο) είναι λίγο πιο μεγάλος αλλά του αρέσει να κάνει τα ίδια πράγματα με εμάς. Είμαστε πραγματική οικογένεια».

Για το διαφορετικό τρόπο που παίζεται το μπάσκετ σε Αμερική και Ευρώπη: «Το παιχνίδι στην Αμερική είναι λίγο πιο εκρηκτικό με περισσότερους αιφνιδιασμούς. Στην Ευρώπη έπαιξα πολλά χρόνια και το μπάσκετ είναι περισσότερο πέντε εναντίον πέντε, είναι λίγο πιο διαφορετικό. Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος να παίξεις είναι και τα δύο».
Keywords
Τυχαία Θέματα