Το καθυστερεί το CAS

21:16 8/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Η ΔΟΕ έχει αποφασίσει τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσων αθλητών εμπλέκονται με το ντόπινγκ και το Δικαστήριο της Λωζάννης διστάζει να αποφασίσει για όσους έχουν κάνει προσφυγή. Δεκάδες είναι οι αθλητές που θέλουν να δώσουν το παρών στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη το 2012 στο Λονδίνο κι ενώ έχουν εκτίσει την ποινή τους, όμως το «ένοχο» παρελθόν τους και η σχέση τους με τις απαγορευμένες ουσίες,
αφήνει την πόρτα κλειστή. Βάσει του κανονισμού 45 της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αθλητές και αθλήτριες που έχουν τιμωρηθεί με ποινή μεγαλύτερη των έξι μηνών, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να «δέσει» την απόφασή της νομικά η ΔΟΕ υποστηρίζει ότι «ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν αποτελεί ποινή κατά αθλητών, αλλά απλά θέμα επιλεξιμότητας, αφού έχει το δικαίωμα ως διοργανώτρια να θέτει όρους συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Αυτόν τον κανονισμό προσπαθούν να «σπάσουν» όσοι αντιτίθενται, μεταξύ των οποίων και η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται ο κώδικας του παγκόσμιου οργανισμού κατά του ντόπινγκ (WADA), επειδή έτσι επιβάλλεται και δεύτερη τιμωρία στους αθλητές εκείνους που έχουν εκτίσει ήδη μια ποινή, που τους επιβλήθηκε από τα αρμόδια όργανα.

Το Δικαστήριο της Λωζάννης αναμένεται να έχει τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση, κάνοντας γνωστό ότι η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί εντός τεσσάρων μηνών. Η πρώτη ακροαματική διαδικασία έχει οριστεί για τις 17 Αυγούστου, ενώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει εκδοθεί η απόφαση.

Ένας από τους αθλητές που πλήττει ο κανονισμός της ΔΟΕ είναι και ο Αμερικανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης των 400μ, Λασόν Μέριτ, ο οποίος εξέτισε ποινή αποκλεισμού 21 μηνών.
Keywords
Τυχαία Θέματα