Στρέφεται στα 200μ ο Μπολτ

20:01 8/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Μετά τις δύο κούρσες που έδωσε σε Ρώμη και Οστράβα στα 100μ, ο Γιουσέιν Μπολτ ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στα 200μ, στο «Diamond League» του Όσλο. Ο Τζαμαϊκανός, χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες στην «κούρσα της μιας ανάσας» μια και τα 9.91 και 9.93 στους αγώνες που προηγήθηκαν ήταν πολύ… ρηχά, σε σχέση με τους χρόνους που μας έχει συνηθίσει.

Ο ίδιος πάντως δεν ανησυχεί και συνεχίζει τις υποχρεώσεις του εν όψει του μεγάλου ραντεβού της Νταεγού στα τέλη Αυγούστου, μετέχοντας στο μίτινγκ της
σειράς «Diamond League» που θα διεξαχθεί στο Όσλο, όπου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος στα 200μ., στην πρώτη παρουσία του στους αγώνες της νορβηγικής πρωτεύουσας.

«Θα αγωνιστώ εδώ για πρώτη φορά, δεν γνωρίζω και πολλά γι’ αυτή τη χώρα. Έχω ακούσει όμως ότι ο στίβος στο Όσλο είναι πολύ γρήγορος. Θα δώσω το 100%», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Μπολτ και συνέχισε: «Στόχος μου είναι το παγκόσμιο, δεν έχει σημασία αν χάσω στους άλλους αγώνες πριν από αυτό».

Τρέχει και η Σεμένια

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κούρσα των 800μ γυναικών, καθώς στη γραμμή εκκίνησης θα βρεθεί η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2009 στο Βερολίνο, Κάστερ Σεμένια, η οποία θα πραγματοποιήσει στο Όσλο την τρίτη εμφάνισή της για φέτος.

«Δεν ήταν εύκολο να επιστρέψω μετά την τιμωρία από την IAAF, αλλά αυτός ήταν ο στόχος», σχολίασε η νεαρή Νοτιοαφρικανή, που έμεινε για 11 μήνες εκτός αγώνων, ενώ αναφερόμενη στην παρουσία της στο Όσλο, είπε: «Θέλω να κάνω ένα χρόνο μεταξύ 1:58 και 1:57, στοχεύοντας στο Παγκόσμιο της Κορέας».
Keywords
Τυχαία Θέματα