Το αντίο ενός ποδοσφαιράνθρωπου

12:23 8/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Το gazzetta.gr παρουσιάζει τη σταδιοδρομία του Τάσου Κατσαμπή ο οποίος την Κυριακή αποχαιρετά το Καυταντζόγλειο Στάδιο στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Ηρακλή, απέναντι στην πρώην ομάδα του τον ΠΑΟΚ.Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Τάσος Κατσαμπής συμπλήρωσε 400
συμμετοχές στην κατηγορία. Το κοντέρ πλέον δείχνει 400+ για τον 37χρονο στόπερ του Ηρακλή ο οποίος την Κυριακή θα αγωνιστεί για τελευταία φορά ενώπιον των οπαδών της ομάδας και απέναντι στην πρώην ομάδα του τον ΠΑΟΚ.Πολυετής προσφορά στον ελληνικό αθλητισμόΕίναι ένας από τους παίκτες-«σήμα κατατεθέν» που έχει βγάλει στον ελληνικό αθλητισμό η πατρίδα μας. Ο ίδιος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από τις συμμετοχές του σε ΠΑΟΚ και Ηρακλή, αντίστοιχα στον οποίο αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.
Ο Τάσος Κατσαμπής αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς και διαχρονικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που συνεχίζει ακάθεκτος μέχρι και σήμερα. Μέχρι και την Κυριακή όταν και θα αποχαιρετήσει τους φίλους της ομάδας μιας και αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Από το Ηράκλειο… στον Ηρακλή

Ο «Κάτσα» ξεκίνησε την περιπλάνησή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος σε έναν άλλο Ηρακλή. Αυτόν του Νέου Ηρακλείου ο οποίος αποτελεί έναν από τους ερασιτεχνικούς συλλόγους της Αθήνας.

Η συνέχεια τον βρήκε στην ομάδα του Αχαρναϊκού. Όπως πολλοί αμυντικοί έτσι και αυτός αγωνίστηκε ως επιθετικός μέσος στην αρχή της καριέρας του. Στη συνέχεια ήρθε ο Πανιώνιος όπου και καθιερώθηκε σαν αμυντικός.  Στη Νέα Σμύρνη έμεινε για τέσσερα χρόνια, ενώ το 2002 ήρθε η πρόταση του ΠΑΟΚ, με τον Κατσαμπή να απαντά θετικά.

Στην Τούμπα έμεινε τέσσερα χρόνια, ενώ το 2002 μετακόμισε λίγο πιο δίπλα και συγκεκριμένα στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, μια και ο Ηρακλής τον ενέταξε στο ρόστερ του όπου συνεχίζει την περιήγησή του μέχρι και σήμερα.

Βασικός και αναντικατάστατος συνεχίζει παρά τα 37 του χρόνια την αγωνιστική του πορεία. Ο χρόνος… δεν τον κατέβαλε μιας και νιώθει ακόμα νέος έχοντας δίψα και κίνητρο για τη συνέχεια.

16 χρόνια στην Α' Εθνική

Η πρώτη του παρουσία στην Α' Εθνική έγινε τη σεζόν 1994-95 σ' έναν αγώνα Πανιωνίου - Λάρισας (2-1) στις 11 Σεπτεμβρίου 1994, ενώ η πρώτη του συμμετοχή στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ έγινε στις 11 Αυγούστου 1998, στον αγώνα Ρέιντζερς- ΠΑΟΚ (2-0).
Ο Τάσος Κατσαμπής συνάμα αγωνίστηκε και 9 συνολικά φορές στην Εθνική Ελλάδας έχοντας πετύχει κι ένα γκολ με την «επίσημη αγαπημένη». Η πρώτη του συμμετοχή έγινε στις 5 Φεβρουαρίου 1999 σ' ένα φιλικό αγώνα Ελλάδας - Βελγίου 1-0 που είχε γίνει στη Λάρνακα της Κύπρου.

Προπονητής τότε της Εθνικής μας ήταν ο Ρουμάνος Άνχελ Ιορντανέσκου.

Δύο τίτλους στο παλμαρέ του

Στη μέχρι τώρα καριέρα του έχει κατακτήσει 2 τίτλους: Αυτόν με τον Πανιώνιο το  1998 και με τον ΠΑΟΚ το κύπελλο του 2001, όπου μάλιστα σαν αρχηγός της ομάδας σήκωσε πρώτος το τρόπαιο. Κάτι πο
Keywords
Τυχαία Θέματα