Το CAS αποφασίζει για Κονταδόρ

Η απαλλαγή του Αλμπέρτο Κονταδόρ από την αρμόδια επιτροπή της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για την υπόθεση ντόπινγκ που τον βάραινε δεν ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη WADA που απευθύνθηκε στο CAS.Λίγες ημέρες μετά την προσφυγή της Διεθνούς Ομοσπονδίας του αθλήματος στο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης, στα ίδια χνάρια βάδισε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του ντόπινγκ, όπως αναμενόταν άλλωστε. Ο Κονταδόρ απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για χρήση απαγορευμένων ουσιών –ανιχνεύθηκε κλενβουτερόλη στον οργανισμό του- ωστόσο WADA και UCI
δεν έδειξαν να πείθονται από τα λεγόμενα του ποδηλάτη, περί μολυσμένου κρέατος.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί ταυτόχρονα και για τους δύο φορείς, αφού αφορά στον ίδιο αθλητή, ενώ το CAS αναμένεται να έχει ανακοινώσει την τελική απόφασή του πριν από τις 2 Ιουλίου, όταν και ανοίγει την αυλαία του ο Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας για το 2011.

Να θυμίσουμε ότι ο Κονταδόρ βρέθηκε «θετικός» κατά τη διάρκεια ελέγχου που υποβλήθηκε λίγο πριν από το τέλος του Ποδηλατικού Γύρου στο Παρίσι, τον οποίο κατέκτησε για τρίτη φορά στην καριέρα του. Σε περίπτωση που στη Λωζάννη ανατρέψουν την απόφαση της ισπανικής ομοσπονδίας και κρίνουν τον 28χρονο ένοχο, θα τιμωρηθεί με δύο χρόνια αποκλεισμό, ενώ θα του αφαιρεθεί και ο τίτλος του.
Keywords
Τυχαία Θέματα