Τίποτα δεν τον σταματά!

Χωρίς να χάσει σε κανένα σημείο τη σταθερότητά του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς «έκλεισε» θέση για τον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός επί του Ρουμάνου Βίκτορ Ανέσκου που αποχώρησε. Έχει χαθεί το μέτρημα με τα φετινά κατορθώματα του «Νόλε». Ο 24χρονος Σέρβος συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του και στο Ρολάν Γκαρός σημειώνοντας την 39η διαδοχική νίκη του και 41η αν περιληφθούν και οι συμμετοχές του στο Ντέιβις Καπ. «Θύμα» του αυτή τη φορά ήταν ο Βίκτορ Ανέσκου ο οποίος ενώ ήταν μέσα στο κορτ, καθώς αποχώρησε στα μέσα του τρίτου σετ, στάθηκε αξιοπρεπώς όμως
δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το… μοιραίο. Ο Τζόκοβιτς πήρε το εισιτήριο με 6-4, 6-1, 2-3 και δίνει ραντεβού με τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο στην επόμενη φάση.

Με τη νίκη αυτή ο Σέρβος έπιασε το ρεκόρ των Μπιορν Μποργκ και Ρότζερ Φέντερερ (με 41), ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στο σερί του Τζον ΜακΕνρό (42 νίκες) και πάει πλέον να ξεπεράσει Ιβαν Λεντλ (44) και Γκιγιέρμο Βίγιας (46). Από την πλευρά του ο Ντελ Πότρο έκανε αρκετά καλή εμφάνιση κόντρα στον Μπλαζ Κάβτσιτς τον οποίο νίκησε με 6-3, 6-2, 6-4, σίγουρα όμως θα χρειαστεί να δώσει κάτι παραπάνω αν θέλει να κοντράρει τον πιο φορμαρισμένο φέτος τενίστα.

«Είναι πρόκληση και για τους δυο μας ο συγκεκριμένος αγώνας. Είναι φανταστικός παίκτης, πάντα άξιζε να βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί και πάλι εκεί πολύ σύντομα», σχολίασε για τον Αργεντίνο ο Τζόκοβιτς.

Άνετα η Σκιαβόνε

Στις γυναίκες, η Φραντσέσκα Σκιαβόνε είχε για μια ακόμη φορά εύκολη αποστολή. Η Ιταλίδα, νικήτρια το 2009 και Νο5 του ταμπλό, ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο της Ρωσίδας, Βέσνα Ντόλοτς με 6-1, 6-2 και στον 3ο γύρο θα βρει απέναντί της την Κινέζα Σουάι Πεγκ. Πρόκριση και για την Γελένα Γιάνκοβιτς, Νο10, επί της Ρωσίδας Βέρα Ντουσέβινα με 6-3, 6-2. Επόμενη αντίπαλος της Σέρβας είναι η Αμερικανίδα, Μπέθανι Μάτεκ-Σαντς.
Keywords
Τυχαία Θέματα