Την ταπείνωσε ο Κυριάκος! (video)

23:51 5/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Η πρωταθλήτρια αφήνει το στέμμα της! Η Ίντερ γνώρισε τον διασυρμό από την εκπληκτική Σάλκε του αξεπέραστου Κυριάκου Παπαδόπουλου, με τους Γερμανούς να επικρατούν με 5-2 στο «Σαν Σίρο» και να είναι με τα... δύο πόδια στα ημιτελικά του Champions League!Το «Σαν Σίρο» μετατρέπεται στο αγαπημένο γήπεδο της Σάλκε! Το 1997 είχε πάρει το UEFA στα πέναλτι, στον διπλό τελικό με την Ίντερ, 14 χρόνια μετά πέτυχε μία από τις πιο μεγάλες νίκες στην ιστορία της. Το 5-2 επί των πρωταθλητών αποτελεί παράλληλα μία τεράστια ταπείνωση τόσο για την Ίντερ όσο και για
το ιταλικό ποδόσφαιρο που παραπαίει! Όσο για τον Λεονάρντο, κατάφερε να αποδείξει και πάλι ότι δεν κάνει για καμία μεγάλη ομάδα!

Κι όμως, η βραδιά είχε ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για την Ίντερ. Ο Νόιερ έδιωξε με το κεφάλι, η μπάλα στρώθηκε στον Στάνκοβιτς ο οποίος με σουτ από το κέντρο (!) πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, βάζοντας μπροστά τους Ιταλούς με 1-0! Θα περίμενε κανείς πως η άπειρη Σάλκε θα κατέρρεε, όμως έγινε ακριβώς το αντίθετο. Το παιχνίδι άνοιξε, ο ρυθμός ανέβηκε πολύ, οι δύο ομάδες έφτιαξαν καλές ευκαιρίες και τελικά η Σάλκε ήταν αυτή που έφτασε στο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας, ο Ματίπ από την μικρή περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Το μοτίβο δεν άλλαξε, με το παιχνίδι να παραμένει ανοικτό και την Ίντερ να ψάχνει ξανά το προβάδισμα με τις συνεργασίες Ετό και Μιλίτο. Το κατάφερε με... αργεντίνικο τρόπο, όταν ο Καμπιάσο με το κεφάλι έβγαλε τον Μιλίτο σε θέση βολής και ο ήρωας του περσινού τελικού δεν αστόχησε, κάνοντας το 2-1 στο 34'. Όμως, το προβάδισμα των νερατζούρι κράτησε μόνο έξι λεπτά! Ο Εντού βρέθηκε στην περιοχή και προσπάθησε να πλασάρει τον Σέζαρ, ο Βραζιλιάνος απέκρουσε δύσκολα με το χέρι, ωστόσο η μπάλα έφτασε και πάλι στον φορ της Σάλκε που σε κενή εστία, και παρά την προσπάθεια του Ρανόκια, ισοφάρισε σε 2-2!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Ίντερ να θέλει να κάνει ό,τι και στο πρώτο μέρος. Οι νερατζούρι είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να το πετύχουν με τους Μιλίτο και Ετό, όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν το προβάδισμα και η Σάλκε άρχισε σταδιακά να κυριαρχεί, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να κάνει μεγάλη εμφάνιση στο χώρο του κέντρου. Στο 53', οι Γερμανοί πήραν το προβάδισμα με την προβολή του Ραούλ, ο οποίος πέτυχε το 70ο του γκολ στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, και από τότε δεν κοίταξαν πίσω... Η κατρακύλα της Ίντερ δεν σταμάτησε εκεί, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ρανόκια προσπάθησε να απομακρύνει την σέντρα του Χουράδο, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέζαρ! Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη όταν στο 62' ο Κίβου αποβλήθηκε, το παιχνίδι ήταν μονόλογος της Σάλκε η οποία με το εξαιρετικό σουτ του Εντού στο 75 (μισό λεπτό πιο πριν ο Φαρφάν είχε δοκάρι) έκανε το 5-2 και μετατρέπει την ρεβάνς σε διαδικαστικό χαρακτήρα!
Keywords
Τυχαία Θέματα