Τηλεοπτικό πόκερ Vs live και online πόκερ

18:59 5/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
O Lon McEachern, που αναλύει τα χέρια που παίχτηκαν στο World Series of Poker για το ESPN, εκτιμά πως στον αέρα βγαίνει το ένα από τα δέκα χέρια που καθόρισαν την πορεία του τουρνουά σε κάθε ωριαίο επεισόδιο που μεταδίδεται.
Ο Gabe Kaplan,που μέχρι πρόσφατα σχολιαστής του “High Stakes Poker” στο Game Show Network,
είπε πως στο show βγαίνουν τελικά ένα στα τρία χέρια.

To συμπέρασμα είναι ένα. Μόνο τα συναρπαστικά και τα ασυνήθιστα χέρια βγαίνουν στον αέρα και φτάνουν τελικά στις οθόνες μας, με αποτέλεσμα ο θεατής να χάνει σημαντικά σημεία του παιχνιδιού και να δημιουργούνται κενά στην πορεία του παιχνιδιού.

Ένα από τα λάθη που κάνουν όσοι παρακολουθούν τηλεοπτικά ανάλυση χεριών είναι πως αντιγράφουν πλήρως τον τρόπο παιχνιδιού που βλέπουν και τον κάνουν μέρος του παιχνιδιού τους χωρίς να λάβουν υπόψη τους τη διαφορά που υπάρχει ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο παίζουν οι παίχτες που παρακολουθεί.

Πριν μπείτε στη διαδικασία να ακολουθήσετε τον τρόπο παιχνιδιού που βλέπετε στα τηλεοπτικά τραπέζια σκεφτείτε τα παρακάτω.

Υπάρχει κάμερα: Οι άνθρωποι αντιδρούν και κατά συνέπεια παίζουν διαφορετικά όταν βρίσκονται μπροστά σε μία τηλεοπτική κάμερα η οποία καταγράφει. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να ενισχυθεί ειδικά όταν βρίσκονται οι παίχτες στο τελικό τραπέζι.

Συναισθήματα όπως νευρικότητα, "εξυπνάδες", εμπιστοσύνη ακόμη και βλακεία εμφανίζονται την ίδια στιγμή που η κάμερα ανάβει και επιπλέον… υπάρχει κανένα καλύτερο στιγμιότυπο όταν οι κινήσεις καταγράφονται που να «πουλάει» περισσότερο από μια μπλόφα;

Η αλήθεια είναι πως η τηλεόραση δημιουργεί και προωθεί προσωπικότητες. Αρκεί να ξέρεις να την χρησιμοποιήσεις, κάτι το οποίο έκαναν πολύ έξυπνα παίχτες όπως οι: Phil Hellmuth, Scotty Nguyen,Mike Matusow και φυσικά ο Tony G.
Σε ένα τηλεοπτικό τραπέζι οι θεατές βλέπουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αποκλεισμούς παιχτών άρα και μια σειρά από all in. Η κίνηση all in είναι το τελευταίο όπλο κάποιου στο πόκερ συνήθως, πριν όμως έρθει αυτή η στιγμή έχει προηγηθεί ένας μαραθώνιος χεριών τον οποίο εμείς δεν παρακολουθήσαμε.

Από τη στιγμή που δεν παρακολουθούμε όλα τα χέρια ενός τραπεζιού είναι λογικό να έχουμε χάσει περιστατικά που συνέβησαν στο τραπέζι ή ανάμεσα σε δύο παίχτες τα οποία καθόρισαν και τα υπόλοιπα χέρια.

Εάν ένας παίχτης μπλοφάρει και καταφέρει να πάρει το pot από έναν άλλο παίχτη ο οποίος πήγε πάσο είναι πολύ πιθανό αν βρεθούν ξανά αντιμέτωποι ο πρώτος παίχτης που μπλόφαρε να κάνει ένα καλό raise και πάλι. Αυτή η τακτική δεν μπορεί να χρησιμοποιείται όμως σε όλους τους παίχτες, όλες τις χρονικές στιγμές.

Από τη στιγμή που τα περισσότερα event που μεταδίδονται τηλεοπτικά έχουν πολύ υψηλά buy in οι ανάμεσα στους επαγγελματίες παίχτες πόκερ που θα συμμετέχουν στο τηλεοπτικό τραπέζι πολλές φορές υπάρχουν και επιχειρηματίες ή άλλες προσωπικότητες που δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι «μεγάλα μυαλά» του πόκερ.

Άλλες φορές συναντάμε ερα
Keywords
Τυχαία Θέματα