Τέλος στη... φαγούρα!

Τα επτά χρόνια... φαγούρας τελείωσαν στη Βουλιαγμένη! Οι «μπέμπηδες» νίκησαν 6-4 τον Πανιώνιο και θα δώσουν το «παρών» στους τελικούς της Α1 πόλο για πρώτη φορά μετά το 2004. Η Βουλιαγμένη επέστρεψε δυναμικά στην ελίτ της ελληνικής υδατοσφαίρισης, διεκδικώντας ύστερα από χρόνια τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας. Ο τρίτος ημιτελικός με τον Πανιώνιο είχε την υπογραφή των παικτών του Τεό Λοράντου, οι οποίοι κατάφεραν να διαχειριστούν άψογα το ματς φτάνοντας στο ζητούμενο με 2-1 νίκες κόντρα στους «κυανέρυθρους».

Σε μια
αναμέτρηση όπου τον πρώτο λόγο είχαν και πάλι οι άμυνες –το σκορ ήταν 3-2 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου– η Βουλιαγμένη κατάφερε να βρει ανοιχτούς διαδρόμους στα τελευταία λεπτά και με πρωταγωνιστή τον Κατσαούνη να δηλώσει και πάλι παρούσα στους τελικούς. Εκεί, θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον κάτοχο του τροπαίου Ολυμπιακό, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 25 Μαΐου.

Χωρίς  λύσεις στην επίθεση ο Πανιώνιος εγκλβίστηκε στο κολυμβητήριο του Λαιμού , χάνοντας και αυτόν τον στόχο. Με το φάιναλ φορ του Κυπέλλου να απομένει (3-4 Ιουνίου στην Κάλυμνο) το συγκρότημα της Νέας Σμύρνης θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό για την 3η θέση και το εισιτήριο της Ευρωλίγκας . Πανευτυχής για τη σπουδαία νίκη-πρόκριση ο Τεό Λοράντος δήλωσε μετά το τέλος του ματς: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Διαχειριστήκαμε σωστά όλη τη σειρά, εντός αγωνιστικού χώρο όσο και ψυχολογικά. Συγχαρητήρια και στον Πανιώνιο. Είμαι πολύ χαρούμενος και ελπίζω να δούμε παρόμοια παιχνίδια και στους τελικούς», ήταν τα λόγια του.

Από την άλλη, ο Μάκης Βολτυράκης στάθηκε στην πίεση και στο άγχος των παικτών του, κάνοντας λόγο για δίκαιη νίκη του αντιπάλου. «Υστερήσαμε επιθετικά, όμως στην άμυνα ήμασταν καλοί. Φάνηκε πως είχαμε άγχος. Όλα τα σουτ μας ήταν «σφιγμένα» και με κάτω υπό λάθος προϋποθέσεις. Χάσαμε το μυαλό μας. Δεν καταλαβαίνω γιατί είχαμε τόσο άγχος και πίεση. Συγχαρητήρια στην Βουλιαγμένη και στη διαιτησία που ήταν καλή. Έχουμε έναν ακόμη τίτλο και θα πάμε να τον διεκδικήσουμε».

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-0, 1-1, 3-2.
Βουλιαγμένη (Τεό Λοράντος): Κατσαούνης 2, Γκακ 1, Καρούντζος 1, Βουλγαράκης 1, Γούνας 1.
Πανιώνιος (Μάκης Βολτυράκης): Μάζης 2, Κοκκινάκης 1, Καπότσης 1.
Keywords
Τυχαία Θέματα