Τα Special Olympics λάμπουν!

Με πολλά αστέρια, με τελετές έναρξης και λήξης χολιγουντιανού επιπέδου αλλά και με την Ελλάδα να αποτελεί το κέντρο του κόσμου, είναι τα στοιχεία των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «Αθήνα 2011». 30 + 1 ημέρες πριν την έναρξη των Αγώνων, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics
ΑΘΗΝΑ 2011 κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου και ο Υφυπουργός Χρήστος Αηδόνης παρέθεσαν εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, που αφορά τη διοργάνωση, τις Τελετές Έναρξης και Λήξης, καθώς και όλες τις ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των Αγώνων.
Ο Υφυπουργός επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.
Δίπλα τους στο πάνελ ο δημιουργός των Τελετών Έναρξης και Λήξης κ. Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος για πρώτη φορά αποκάλυψε κάποιες από τις πτυχές των τελετών, τις οποίες θα απολαύσουμε στις 25 Ιουνίου και στις 4 Ιουλίου. Μαζί του η δημιουργική ομάδα, που απαρτίζεται από αναγνωρισμένους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες: Ο συνθέτης και μουσικός παραγωγός Στέφανος Κορκολής, ο σκηνογράφος Ηλίας Λεδάκης και η ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, οι οποίοι μίλησαν για τη μοναδική εμπειρία προετοιμασίας των τελετών. Ακόμη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, κήρυκας εθελοντισμού, η οποία θα ερμηνεύσει το τραγούδι των Special Olympics.
Η κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου ανακοίνωσε την άφιξη πολλών από τους σημαντικούς προσκεκλημένους της διοργάνωσης, τα μεγάλα ονόματα των Ολυμπιονικών και των αθλητών του Μπάσκετ, που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα Unity Sports Events, και κάποιους από τους καλλιτέχνες που δέχθηκαν με χαρά να πλαισιώσουν εθελοντικά τις Τελετές Έναρξης και Λήξης.
Η κ. Δεσποτοπούλου είπε μεταξύ άλλων «Επίσημοι προσκεκλημένοι είναι Αρχηγοί κρατών καθώς και δεκάδες εξέχουσες προσωπικότητες-εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών. Ο Παναγιότατος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, ο οποίος εδώ και χρόνια συμπαρίσταται με θέρμη στον αγώνα μας και συνολικά 17 Υπουργοί Αθλητισμού και Πολιτισμού από ισάριθμα κράτη του πλανήτη. Επίσης, η Επίτροπος Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Ανδρούλα Βασιλείου, ως εκπρόσωπος και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, χρυσοί Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές με παγκόσμια λάμψη όπως η Νάντια Κομανέτσι, η μαραθωνοδρόμος Ρόζα Μότα, η σπρίντερ Πολίν Ντέιβις-Τόμπσον από τις Μπαχάμες, ο Αμερικανός χρυσός Ολυμπιονίκης της Ρώμης δεκαθλητής Ράφερ Τζόνσον, οι σταρ του ΝΒΑ Βλάντε Ντίβατς, Ντικέμπε Μουτόμπο και Τζέιμς Γουόρθι. Αλλά και συνολικά 43 μέλη των οικογενειών Shriver και Kennedy, θεμελιωτών του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα βρίσκεται μαζί μας και η διεθνής Ελληνίδα Αριάννα Χάφινγκτον». Την έναρξη των Αγώνων θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας. Μια από τις οικοδέσποινες της Τελετής Έναρξης θα είναι η λαμπερή Βανέσσα Γουίλιαμς. Καλωσόρισμα θα απευθύνουν, o Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρόεδρος των Special Olympics Inte
Keywords
Τυχαία Θέματα