Αναψε η Φλόγα

Σε μια λιτή αλλά ταυτόχρονα επιβλητική τελετή, άναψε σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Φλόγα για το Θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο (23-30) στην Τραπεζούντα της Τουρκίας.
  Η Τελετή Αφής έγινε από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη, σε χορογραφία της Αρτέμιδας Ιγνατίου και με την συμμετοχή
15 ιερειών. Στη συνέχεια, το ιερό Φως μεταλαμπαδεύθηκε στη δάδα του λαμπαδηδρόμου, του δεκαπεντάχρονου αθλητή του τένις, Λευτέρη Θεοδώρου.
Στην εκδήλωση, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής, ενώ παραβρέθηκαν ο Ταμίας της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών κ. Κίκης Λαζαρίδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ κ. Μανώλης Κατσιαδάκης και πολλά μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, αναφέρθηκε στην σημασία του Ολυμπιακού Φεστιβάλ, για την ευρωπαϊκή νεολαία.
«Το Φεστιβάλ αυτό, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, έχει τα τελευταία χρόνια ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση, καθώς δίνει την ευκαιρία σε νέους και νέες από όλη την Ευρώπη να αγωνισθούν σε ένα περιβάλλον φιλίας και ευγενούς άμιλλας και να εμπνευσθούν αξίες και ιδανικά που θα τους συνοδεύουν σε όλη τους την ζωή, ενώ παίρνουν ουσιαστικά μια πρώτη γεύση οικουμενικών αγώνων.
Παράλληλα, ξεπερνάει τα όρια του αγωνιστικού γεγονότος και αποτελεί μια γιορτή, μια μεγάλη συγκέντρωση νέων ανθρώπων, που πιστεύουν στη φιλία, στην ειρήνη, σε ένα καλύτερο μέλλον της ανθρωπότητας και θα το αποδείξουν στην πράξη, όταν αποχωρώντας από την Τραπεζούντα θα μεταφέρουν και θα διαδώσουν στις δικές τους πατρίδες, όλες αυτές τις αξίες με ζήλο και ενθουσιασμό. Η Ιερή φλόγα που θα ανάψει εδώ σήμερα, αναδεικνύει στο έπακρο τις Ολυμπιακές αξίες, καθώς γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον και στη συνέχεια, μέσα από το ταξίδι της, φέρνει κοντά και ενώνει διαφορετικές πολιτιστικές κληρονομιές, ιδεολογίες και συνειδήσεις».
Επικεφαλής της πολυπρόσωπης τουρκικής αποστολής ήταν ο Δήμαρχος Τραπεζούντας κ. Ορχάν Φεβζί Γκιουμρουτσούογλου, ο οποίος ανέφερε: «Είναι τιμή για μας να βρισκόμαστε στην Αθήνα, την πόλη όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και διέδωσε στον κόσμο τις αξίες του σεβασμού, της υπεροχής και της φιλίας.
Θα μεταφέρουμε αυτή τη δάδα πίσω στην Τραπεζούντα, όπου θα συναντηθούν οι αθλητές και οι συνοδοί από 49 χώρες, με την τιμή και την ικανοποίηση που αισθανόμαστε τώρα, που παίρνουμε τη Φλόγα από την Αθήνα. Στο φως αυτής της δάδας, η Τραπεζούντα θα επιδείξει το πνεύμα σεβασμού, της φιλίας και της υπεροχής.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο ταμίας της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών κ. Κίκης Λαζαρίδης.
«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα, να εκπροσωπώ την Ένωση Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, σε αυτή την μοναδική μέρα. Το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας ήταν μια ιδέα τ
Keywords
Τυχαία Θέματα