Στο Γουέμπλεϊ και ο τελικός του 2013

10:26 6/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την διεξαγωγή του τελικού του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ στο «Γουέμπλεϊ», με αποτέλεσμα να σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο διεξαγωγής και του τελικού του 2013 στο ίδιο γήπεδο. Το 2013 συμπλρώνονται 150 χρόνια από την ίδρυση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και υπάρχει σοβαρή σκέψη να γιορταστεί με την διεξαγωγή του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Λίγες ημέρες μετά τον πρόσφατο τελικό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,
η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έδωσε θερμά συγχαρητήρια στην αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για την οργάνωση και την άψογη λειτουργία τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και πριν από αυτόν, ενώ υον χαρακτήρισαν ως τον καλύτερο τελικό σε οργανωτικό επίπεδο, στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, από το 1992 δηλαδή και μετά.

Έτσι, σκέφτονται πολύ σοβαρά να επιλέξουν ξανά το «Γουέμπλεϊ» ώστε και η ομοσπονδία της Αγγλίας να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τα 150 χρόνια ιστορίας από την ίδρυσή της.

Να σημειωθεί ότι ποτέ ξανά στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών δεν έχει φιλοξενηθεί τελικός στο ίδιο γήπεδο, δύο φορές σε τρία χρόνια. Το «Γουέμπλεϊ» φιλοξένησε δύο τελικούς σε διάστημα τεσσάρων ετών (1968-1971) και το «Πράτερ» στη Βιέννη άλλους δύο στο ίδιο διάστημα (1987-1990).
Keywords
Τυχαία Θέματα