Ποινή για Αλόνσο, Χάμιλτον

Ποινή 20 δευτερολέπτων δέχτηκαν οι Φερνάντο Αλόνσο και Λιούις Χάμιλτον για τη σύγκρουσή τους στους τελευταίους γύρους του αγώνα της Μαλαισίας. Δεν έχασε θέση ο Ισπανός, όγδοος ο Βρετανός.
Στους τελευταίους γύρους του αγώνα της Σεπάνγκ Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο έδωσαν μεγάλη μάχη για την τρίτη θέση, όμως η σύγκρουση που είχαν άφησε αμφότερους πιο πίσω. Συγκεκριμένα, ο Αλόνσο έσπασε την μπροστινή αεροτομή, με συνέπεια να μπει στα πιτς, ενώ ο Χάμιλτον είχε φθείρει αρκετά τα ελαστικά και μπήκε γι’ αλλαγή.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν, ύστερα από το πέσιμο της καρό
σημαίας, το συμβάν και διαπίστωσαν ότι ο Βρετανός πιλότος της McLaren έχει αλλάξει περισσότερες από τις επιτρεπόμενες φορές γραμμή, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του. Γι’ αυτό τιμωρήθηκε με ποινή 20 δευτερολέπτων, όπως και ο Αλόνσο λόγω της επαφής. Έτσι, ο Ισπανός δεν έχασε τη θέση του, καθώς πίσω του ήταν ο Χάμιλτον, ο οποίος έπεσε όγδοος, με τον Καμούι Κομπαγιάσι να επωφελείται και να ανεβαίνει έβδομος. Αυτό σημαίνει ότι υπήρξε τροποποίηση και στη βαθμολογία, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2008 να πέφτει στους 22 και τον Ιάπωνα να πηγαίνει στους έξι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μετά τις ποινές Αλόνσο, Χάμιλτον

Φέτελ
Μπάτον
Χάιντφελντ
Γουέμπερ
Μάσα
Αλόνσο
Κομπαγιάσι
Χάμιλτον
Σουμάχερ
Ντι Ρέστα
Keywords
Τυχαία Θέματα