«Περιμένουμε προτάσεις από την ΕΠΟ»

Για την υπόθεση με τα «στημένα», την εκλογή του Αχιλλέα Μπέου ως εκπροσώπου της λίγκας στην ΕΠΟ, αλλά και την γενικότερη κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, μίλησε o ΓΓΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής.Αναλυτικά όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στον «FM 100»:

Αρχικά τόνισε: «Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο σε αυτό το στάδιο για την εκλογή του Μπέου
στην ΕΠΟ. Έχω κάνει συγκεκριμένες τοποθετήσεις, περιμένω προτάσεις από την ΕΠΟ πάνω σε θέματα που έχουν τεθεί και δεν είναι ώρα να κάνω κανένα σχόλιο.
Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι σε μία πολύ κρίσιμη φάση, σε ένα σταυροδρόμι. Είτε θα ανακτήσει την αξιοπιστία του, είτε θα την απωλέσει οριστικά. Αναμένουμε από την ΕΠΟ συγκεκριμένες προτάσεις για την θωράκιση της διαιτησίας και από εκεί θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία».

Αναφορικά με τα «στημένα», είπε: «Η πολιτεία κάνει το καθήκον της και η δικαιοσύνη επίσης. Δώσαμε τους φακέλους στην δικαιοσύνη και είναι σε εξέλιξη η έρευνα», ενώ σχετικά με τις καταγγελίες του Πηλαδάκη, πρόσθεσε: «Η εισαγγελία είναι ανοικτή σε όποιον έχει στοιχεία να καταθέσει. Πριν το 2009 τα στόματα ήταν ερμητικά κλειστά σε τέτοια θέματα, τώρα έχουν ανοίξει προς την κατεύθυνση διερεύνησης. Το αν άργησαν ή δεν άργησαν οι φάκελοι, εγώ εκτιμώ ότι είναι λεπτομέρειες.
Οποιοσδήποτε έχει την διάθεση να κάνει ενυπόγραφη καταγγελία, η πόρτα της εισαγγελίας είναι ανοικτή. Η πολιτεία έχει κάνει το καθήκον της διαβιβάζοντας τους φακέλους της UEFA στην δικαιοσύνη. Ο εποπτικός ρόλος ο δικός μας ασκείται κανονικά όταν υπάρχουν καταγγελίες ενυπόγραφες».

Τέλος, σχετικά με τις υποθέσεις του Ιωνικού και του Εθνικού, ανέφερε: «Έχει ετοιμαστεί η αναφορά αλλά δεν έχει κατατεθεί ακόμη. Ψάχνουμε κάποια στοιχεία και θα την στείλουμε
Keywords
Τυχαία Θέματα