Ο οξύθυμος Γουέστμπρουκ &ο ρόλος του ΛεΜπρον

Ο Κρις Σέρινταν μέσω του προσωπικού του blog που διατηρεί στο gazzetta.gr γράφει για τον ευαίσθητο Ράσελ Γουέστμπρουκ, τα ντραφτ και φυσικά τους τελικούς της Ανατολικής και Δυτικής περιφέρειας.   Οποιοσδήποτε είδε το δρόμο της Εθνικής των Ηνωμένων Πολιτειών προς το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι γρήγορα εξοικειώθηκε με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ.

 Ήταν μια δεύτερη σκέψη όταν η ομάδα διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό για να παίξει φιλικά παιχνίδια με τη Λιθουανία και την Ισπανία στη Μαδρίτη, τρίτη στα διαγράμματα των πόιντ γκαρντ πίσω από τους Ράγιον Ρόντο και Ντέρικ Ρόουζ.

Όταν η ομάδα όμως ταξίδεψε στην Αθήνα για ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι ενάντια στην Ελλάδα ο Ρόντο αναρωτήθηκε γιατί έχασε το πόστο του στην αρχική πεντάδα, ο Γουεστμπρουκ έγινε η εναλλακτική λύση του Ρόουζ-κι έτσι παρέμειναν τα πράγματα στα πρώτα παιχνίδια στην Τουρκία.  Όσο η διοργάνωση συνεχιζόταν στην Κωνσταντινούπολη, ο προπονητής των ΗΠΑ Μάικ Σιζέφσκι άρχισε να δείχνει το ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του στον Γουέστμπρουκ, που έγινε ο αγαπημένος παίκτης του για το τέλος, σε τέτοιο βαθμό που ο Ρόουζ (που ανακηρύχτηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ αυτή τη χρονιά) κάθισε στον πάγκο ολόκληρη την τέταρτη περίοδο στη νίκη στα ημιτελικά με τη Λιθουανία. Με αυτά στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ήταν απίστευτα ειρωνικό αυτό που έγινε την περασμένη εβδομάδα όταν η Οκλαχόμα Σίτυ Θάντερ κέρδισε το δεύτερο παιχνίδι των τελικών της Δυτικής Περιφέρειας στο Ντάλας εναντίον των Μάβερικς με τον Γουέστμπρουκ στον πάγκο για τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Ο προπονητής των Θάντερ Σκοτ Μπρουκς φώναξε στον Γουέστμπρουκ όταν ο πόιντ γκαρντ φάνηκε να εκνευρίζεται με τους συμπαίκτες καθώς χάλασε ένα set play αργά στο τρίτο δωδεκάλεπτο του, και έτσι τέσσερις παίκτες προερχόμενοι από τον πάγκο μαζί με τον Κέβιν Ντουράντ οδήγησαν τους Θάντερ στη νίκη του δεύτερου παιχνιδιού με 106-100. Ο Γουέστμπρουκ επέστρεψε με 30 πόντους στο τρίτο παιχνίδι αλλά οι Θάντερ έμειναν πίσω με 2-1 στη σειρά καθώς οι Ντάλας πήραν από νωρίς ένα προβάδισμα 23 πόντων και έβαλαν την Οκλαχόμα Σίτυ σε μπελάδες, στη νίκη τους με 93-87. Αντίθετα με την Ευρώπη, τα media επιτρέπεται να εισχωρήσουν στα αποδυτήρια αφού τελειώσει η δεκάλεπτη «χαλαρωτική» περίοδος μετά το τέλος των παιχνιδιών και ο Γουέστμπρουκ έκανε ντουζ ντύθηκε και ήταν έτοιμος να μιλήσει όταν οι πόρτες άνοιξαν στα αποδυτήρια των Θάντερ. O Γουεστμπρουκ έλεγε συνέχεια πως ήταν χαρούμενος για τη νίκη της ομάδας του, αλλά υπήρχε μία δόση θυμού και ταπείνωσης που ήταν ολοφάνερη καθώς ξεφούρνιζετη μία πρόταση μετά την άλλη. Ο Γουεστμπρουκ είναι από τους πιο συναισθηματικούς παίκτες στο ΝΒΑ, και το να τον κρατήσουν στον πάγκο το τέταρτο δωδεκάλεπτο στο μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας της ομάδας, απ’ όταν μετακόμισαν στην Οκλαχόμα από το Σιάτλ πριν τρία χρόνια, ήταν μεγάλο πλήγμα για τον εγωισμό του.  Ο Γουέστμπρουκ έχει ποσοστό ευστοχίας μόλις 40% και έχει μέσο όρο 6.3 ασίστ μέσω όρο στα playoffs, την ώρα που είχε 44% ποσοστό ε
Keywords
Τυχαία Θέματα