Ο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Το Σάββατο (15/10) το ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την ΑΕΛ στο μεγάλο ντέρμπι του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Marfin Laiki και η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net επικοινώνησε με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, έναν τεχνικό που εργάστηκε με επιτυχία και στις δύο ομάδες για να σχολιάσει
το ντέρμπι κορυφής.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης:

Λαμβάνοντας υπόψη τις έως τώρα εμφανίσεις των δύο ομάδων, τι εικόνα περιμένετε να δείτε στο ντέρμπι; «Καταρχάς πιστεύω ότι δεν παίχτηκαν πολλά παιχνίδια σαν αυτό μέχρι στιγμής, είναι ίσως το μεγαλύτερο έως τώρα παιχνίδι. Είναι διαφορετικό με την έννοια ότι μια διαφορετική ΑΕΛ πηγαίνει στην Λευκωσία. Με ένα καταπληκτικό ξεκίνημα και με μηδέν παθητικό. Το ΑΠΟΕΛ γενικά δεν υποτιμά κανένα αντίπαλο, όμως ο Ιβάν νομίζω λαμβάνει τα μέτρα του και γνωρίζει ότι θα είναι διαφορετικό παιχνίδι από τα προηγούμενα με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ».

Ποια ομάδα θεωρείται ότι έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη; «Νομίζω ότι το ΑΠΟΕΛ έχει τον πρώτο λόγο λόγω έδρας, όμως και η ΑΕΛ έχε πολλές ικανότητες και φιλοδοξίες. Το ΑΠΟΕΛ θέλει πάρα πολύ την νίκη για να ταξιδέψει στην Πορτογαλία με ανεβασμένη την ψυχολογία, διότι αν κουβαλά ήττα στο ταξίδι του, θα επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές ψυχολογικά. Είναι η καλύτερη ομάδα και ο καλύτερος πρεσβευτής του Υπουργείου Εξωτερικών. Από την άλλη και οι ΑΕΛ έχει τις πιθανότητές της, έχει συνεχόμενες νίκες και αυτό της δίνει επιπλέον δυναμική. Η μία νίκη φέρνει την άλλη, ανεβαίνει η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση, κάποια πράγματα βγαίνουν πιο εύκολα στο γήπεδο όσο κερδίζεις».

Που υπερτερεί το ΑΠΟΕΛ σε σχέση με την ΑΕΛ; «Το ΑΠΟΕΛ υπερτερεί όλων των ομάδων, διότι είναι η μόνη ομάδα που έχει χρόνια ένα σταθερό προπονητή. Έχει ένα ρόστερ πολύ δυνατό, στο οποίο κάθε χρόνο προσθέτει 3-4 παίκτες, χωρίς να προβαίνει σε μαζικές αλλαγές. Ως αποτέλεσμα αυτού είναι η ομοιογένεια και η κατοχή μπάλας που τσακίζει κόκκαλα και πάρα πολύ δύσκολα μπορεί ομάδα να το σταματήσει. Για να μπορέσει μια ομάδα να της αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να σπάσει αυτό τον ρυθμό».

Ποιο είναι το πλεονέκτημα της ΑΕΛ; «Η ΑΕΛ πέραν από καλούς ποδοσφαιριστές, έχει ως όπλο τον ενθουσιασμό της. Ο ενθουσιασμός αυτός δημιουργήθηκε μέσα από την νέα τάξη πραγμάτων, νέο τεχνικό τιμ και νέοι ποδοσφαιριστές. Ξεκίνησε εντυπωσιακά έχοντας μαζέψει 12 βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια χωρίς να δεχτεί γκολ και ο κόσμος της είναι πανευτυχής».

Θεωρείται ότι οι παραδόσεις παίζουν ρόλο; «Θεωρώ ότι η παράδοση παίζει ρόλο. Διαφωνώ με όσους λένε ότι οι παραδόσεις δεν παίζουν μπάλα και είναι για να σπάνε. Μπορεί σε μια ομάδα σαν την ΑΕΛ να είναι σχεδόν όλοι νέοι παίκτες, όμως μεταξύ ποδοσφαιριστών, παραγόντων και οπαδών γίνονται συζητήσεις και μαθαίνουν για την προϊστορία. Μερικές φορές σε ντοπάρει ψυχολογικά όμως μερικές άλλες σε φορτώνει έξτρα άγχος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι λειτουργεί στο υποσυνείδητο του ποδοσφαιριστή».

Πηγή: www.kerkida.net

Keywords
Τυχαία Θέματα