Νίκησε και την κούραση

18:46 3/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Ο ενθουσιώδης Πανιώνιος πίεσε γι' αρκετή ώρα τον Παναθηναϊκό, που δεν είχε τη φρεσκάδα και τον τσαμπουκά της σειράς με τη Μπαρτσελόνα, αλλά στην Α1 δεν χάνει τέτοιες αναμετρήσεις (61-75 στην «Αρτάκης»).Οι συνεχόμενες ευρωπαϊκές μάχες κατέβαλαν τους «πράσινους» κι δεν έδειξαν το ίδιο ορεξάτοι και στη Νέα Σμύρνη. Με καλύτερες επιλογές στην επίθεση και τον Ρομέιν Σάτο να παίρνει «φωτιά» στα τελευταία λεπτά, ωστόσο, πήραν άλλη μία νίκη, την 22η φετινή,
απέναντι σε έναν αντίπαλο που πάλεψε σχεδόν μέχρι τέλους για την έκπληξη.

Ο Πανιώνιος κατάφερε από την αρχή να παραμείνει σε επαφή με το σκορ, χάρη στους πόντους του Ζερμέιν Άντερσον και στον ενθουσιασμό των νεαρών Ελλήνων παικτών του. Κάπως έτσι το 7-14 του 5' έγινε 21-20 προς το τέλος της πρώτης περιόδου. Η συνέχεια ήταν ελαφρώς χειρότερη για εκείνον κι αντιστοίχως καλύτερη για τον Παναθηναϊκό, που με τους... κλασικούς βασικούς του ως συνήθως έτρεχε καλύτερα στο παρκέ, παίρνοντας, πάντως, το καλύτερο δυνατό κι από τους υπολοίπους, πλην... Μιλένκο Τέπιτς. Ο Νικ Καλάθης συνεργάστηκε άψογα με τον Αντώνη Φώτση, ο Ίαν Βουγιούκας σχεδόν κέρδισε όλες τις μονομαχίες του κι η διαφορά έφτασε στο ημίχρονο μέχρι στους 8 πόντους (30-38).

Το «ζεστό» χέρι του Στέλιου Ιωάννου κι οι πολλές χαμένες «πράσινες» βολές, ωστόσο, δεν επέτρεψαν στο «τριφύλλι» να κάνει το παιχνίδι του και να ξεφύγει. Με 1/6 βολές στην τρίτη περίοδο και 9/19 συνολικά μέχρι εκείνο το σημείο οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να πλησιάσουν μέχρι και στο καλάθι (50-52), μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο.

Χωρίς Καλάθη και Διαμαντίδη στο παρκέ ο Παναθηναϊκός έπασχε σε κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργία, όμως, είχε σκληρή άμυνα. Ένα τρίποντο του Ρομέιν Σάτο κι ένα κλέψιμό του αμέσως μετά τον βοήθησαν να ξεκολλήσει από τους «κυανέρυθρους» και φτάσει ξανά στο +8 (50-58 στο 33'). Ακόμη δύο άστοχες βολές (από τον Τσαρτσαρή) βρήκαν απάντηση στο τρίποντο του Άντερσον (53-58 στο 34') και λίγο αργότερα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πιθανότατα να μειώνουν ακόμη περισσότερο, αλλά ένα σφύριγμα των διαιτητών για φάουλ του Γιώργου Τσιάρα πάνω στον Ίαν Βουγιούκα, το οποίο αμφισβητήθηκε εντόνως, έδωσαν στον τελευταίο τη δυνατότητα να κάνει το 53-60. Στην επόμενη επίθεση ο Τέπιτς... ξάφνιασε άπαντες, ευστοχώντας σε τρίποντο για το +10 (53-63 στο 35').

Ο Πανιώνιος δεν είχε άλλες δυνάμεις να συνεχίσει για την ολική επαναφορά, με τον Σάτο να πετυχαίνει 8 συνεχόμενους πόντους και να «καθαρίζει»...

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 36-41, 50-52, 61-75

{coveritlive}ddef075860{/coveritlive}
Keywords
Τυχαία Θέματα