Στα ίσια η Βουλιαγμένη

Το ανύπαρκτο πέναλτι στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας (9-9) δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τη Βουλιαγμένη που με 10-9 στην παράταση νίκησε τον Ολυμπιακό στον δεύτερο τελικό της Α1 πόλο. Παρουσιάζοντας το δυναμικό τους πρόσωπο οι παίκτες του Τεό Λοράντου υποχρέωσαν τους ερυθρόλευκους στην πρώτη τους ουσιαστικά ήττα τη φετινή περίοδο, αφού η προηγούμενη είχε επιτευχθεί με την ομάδα των εφήβων. Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία και τον τερματοφύλακα Κώστα Τσαλκάνη να κατεβάζει τα ρολά οι «μπέμπηδες»
εκμεταλλεύθηκαν τα άσχημα ποσοστά του Ολυμπιακού στην επίθεση φτάνοντας στο θετικό αποτέλεσμα. Πολλές χαμένες επιθετικές προσπάθειες για τους πρωταθλητές Ελλάδας που αν και πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 5-3 στο τρίτο οκτάλεπτο, με ένα σερί 3-0, δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους. Καλύτερα στημένοι μέσα στην πισίνα οι γηπεδούχοι είχαν πάντα τις «απαντήσεις» μην επιτρέποντας στον αντίπαλο να απειλήσει ουσιασιαστικά, ισοφαρίζοντας έτσι τη σειρά των τελικών σε 1-1 με 10-9.

Ένα αποτέλεσμα που ήρθε έπειτα από έξι επιπλέον λεπτά και μετά το πέναλτι που δόθηκε στην εκπνοή σχεδόν του αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού, χωρίς κανείς να καταλάβει τι συνέβη. Τέσσερα δεύτερα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης κι ενώ ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην επίθεση με το σκορ να είναι 9-8 υπέρ της Βουλιαγμένης ο Τεό Λοράντος διαμαρτυρήθηκε στη γραμματεία, καθώς το χρονόμετρο είχε «κολλήσει». Ο αγώνας διεκόπη προσωρινά το χρονόμετρο «κατέβηκε» στα δύο δευτερόλεπτα, ενώ ο διαιτητής Σταυρίδης ενημέρωσε τους αρχηγούς των δύο ομάδων ότι υπάρχει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και αποβολή του Γούνα.

Ο Χρήστος Αφρουδάκης με εύστοχη εκτέλεση διαμόρφωσε το τελικό 9-9 της κανονικής περιόδου, χωρίς παρόλα αυτά να αλλάξει κάτι στα δύο τρίλεπτα της παράτασης. Ο Καρούντζος με το τρίτο προσωπικό του τέρμα έβαλε μπροστά την ομάδα του, που πήρε τη νίκη, όπως ήταν το δίκαιο να γίνει, όπως παραδέχθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Πάτερος.

«Δεν υπήρχε πέναλτι»

«Τα πάντα είναι θέμα σύμπτωσης. Ήμασταν κακοί σε ό,τι αφορά στη συγκέντρωση στο παιχνίδι μας. Δεν είναι εύκολο να παρουσιάζεται η ομάδα πάντα έτοιμη. Οι παίκτες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Είναι δίκαιη η νίκη της Βουλιαγμένης. Έχουμε το Κύπελλο μπροστά μας, κάτι που σημαίνει ότι η Βουλιαγμένη θα έχει μια εβδομάδα παραπάνω για να προετοιμαστεί. Είναι πρόβλημα για μας. Κανονικά το ματς θα έπρεπε να τελειώσει στην κανονική διάρκεια, δεν υπήρχε πέναλτι», ήταν τα λόγια του.

«Παλικαρίσια νίκη»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του εμφανίστηκε στον αντίποδα ο Τεό Λοράντος που είπε με τη σειρά του. «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήταν μια παλικαρίσια νίκη. Θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδια από την κανονική διάρκεια. Συγχαρητήρια και στον Ολυμπιακό και καλή επιτυχία στο Κύπελλο. Έχουμε πει ότι κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε μπροστά μας μια εβδομάδα για να προετοιμαστούμε». Τα οκτάλεπτα: 2-1,
Keywords
Τυχαία Θέματα