Μουντάρι, ο «Ταύρος»! (videos)

Ο Σουλειμάν Μουντάρι βρίσκεται σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr ακτινογραφεί τον Γκανέζο άσο της Ίντερ! New entry... αποτελεί στην μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού
ο Γκανέζος άσος της Ίντερ, Σουλεϊμάν Μουντάρι, ο οποίος αποτελεί στόχο των Πειραιωτών σε περίπτωση που κάτι «στραβώσει» την τελευταία στιγμή με την απόκτηση του Κάρλος Σάντσες της Βαλενσιέν.
Το gazzetta.gr ακτινογραφεί τον Γκανέζο άσο της Ίντερ, o oποίος αποτελεί εξαιρετική περίπτωση για τα χαφ των πρωταθλητών!

Ο Σουλεϊμάν ή πιο απλά, Σάλει Μουντάρι γεννήθηκε στο Κονόνγκο της Γκάνας πριν από 26 χρόνια και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως ποδοσφαιριστής στην άσημη ομάδα της γενέτειρας του, ενώ άρχισε να γίνεται γνωστός στον κόσμο των... μάνατζερ το 2001.
Εκεί σε ηλικία μόλις 16 ετών αγωνίστηκε ως βασικός στην Εθνικής U20 της Γκάνα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που διεξήχθη στην Αργεντινή.

Εντυπωσίασε Γιουνάιτεντ, πήγε... Ουντινέζε!

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του και η πορεία της Γκάνα ως τον τελικό εκείνης της διοργάνωσης τράβηξαν τα βλέμματα πολλών σκάουτερ, ενώ φημολογείται ότι το ταλέντο του δυνατού και πλούσιου σε σωματικά προσόντα Μουντάρι εντυπωσίασαν τους ανθρώπους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο τελικός προορισμός του όμως έμελλε να είναι η Ουντινέζε. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ιταλική ομάδα το 2002 κόντρα στη Μίλαν και οι κριτικές που εισέπραξε ήταν άκρως θετικές, αφού πολλοί τον παρομοίασαν με τον χαφ - θρύλο, Έντγκαρ Ντάβιντς!

Η επιθυμία έγινε πραγματικότητα...

Ο Μουντάρι αγωνίστηκε στο «Φρίουλι» ως το καλοκαίρι του 2007, αφού στη συνέχεια η Πόρτσμουθ εκπλήρωσε το όνειρο του να αγωνιστεί στην Premier League και αντί του ποσού των 7,5 εκ. ευρώ, ο Μουντάρι ντύθηκε στα «μπλε» του βρετανικού συλλόγου.
Στη μοναδική του σεζόν στην Αγγλία κατάφερε να πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ συνέβαλλε στην κατάκτηση του FA Cup κόντρα στην Κάρντιφ.

Εκλεκτός του... Μουρίνιο!

Ένα χρόνο αγωνίστηκε με τα χρώματα της Πόρτσμουθ ο Μουντάρι, αφού την σεζόν 2008/09 ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν κατάφερε να πάρει στην Ίντερ τον Φρανκ Λάμπαρντ και θεώρησε σαν ιδανική λύση για τα χαφ των «νερατζούρι», το νεαρό Γκανέζο άσο.

Στο Μιλάνο ο Μουντάρι αγαπήθηκε από τους οπαδούς της Ίντερ, λόγω του πάθους και της δύναμης που έδειχνε για την ομάδα του σε κάθε παιχνίδι που αγωνιζόταν.
Η αποχώρηση του Μουρίνιο όμως και η έλευση του Μπενίτεθ στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» έφεραν στην πόρτα της εξόδου τον Μουντάρι, ο οποίος τη σεζόν που πέρασε αγωνίστηκε ως δανεικός στην Σάντερλαντ το δεύτερο μισό της σεζόν.
Με την φανέλα της Ίντερ, ο Γκανέζος σε 2,5 χρόνια σημείωσε 62 συμμετοχές και πέτυχε 7 τέρματα, ενώ το... παρατσούκλι του ήταν «Ταύρος».
  Κεφάλαιο «Γκάνα»...

Ο 26χρονος άσος είναι φυσικά διεθνής με την Εθνική ομάδα της Γκάνα, έχοντας 57 συμμετοχές και 16 τέρματα, ενώ ήταν
Keywords
Τυχαία Θέματα