«Κλειδώνουν» την πρόκριση Ρεάλ και Σάλκε

Δεύτερη πράξη των προημιτελικών με ξεκάθαρα φαβορί. Ρεάλ Μαδρίτης και Σάλκε  μετά τις επιβλητικές τους νίκες (4-0, 5-2) πριν μία εβδομάδα ετοιμάζονται να τσεκάρουν τα εισιτήριά τους κόντρα σε Τότεναμ και Ίντερ αντίστοιχα.
Τότεναμ-Ρεάλ

Η επέλαση της Ρεάλ συνεχίζεται. Η «βασίλισσα» έκανε αυτό που έπρεπε στο πρώτο παιχνίδι κερδίζοντας την Τότεναμ με 4-0 και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Έτσι, ο Ζοσέ Μουρίνιο ετοιμάζεται να προβεί σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, αφού ακολουθεί το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα,
ενώ υπάρχουν και αρκετοί παίκτες που είναι στο όριο και να χάσουν τον πρώτο ημιτελικό πάλι απέναντι στους Καταλανούς. Ο Πορτογάλος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Πέπε, αλλά και στους Ντιαρά, Γκάγκο και Λεόν.

Η Τότεναμ από την πλευρά της εντυπωσίασε με την παρουσία της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κάπου εδώ η πορεία της φτάνει στο τέλος. Οι «πετεινοί» κατέρρευσαν στην Μαδρίτη μετά την αποβολή του Κράουτς και ηττήθηκαν με το βαρύ 4-0 που δεν τους αφήνει πολλές ελπίδες πρόκρισης. Ο Χάρι Ρέντναπ δεν υπολογίζει στη βοήθεια του τιμωρημένου Κράουτς, αλλά ετοιμοπόλεμος είναι ο Λένον.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1984/85 με τη Ρεάλ να κερδίζει 1-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», ενώ στον επαναληπτικό το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο 0-0.

Σάλκε-Ίντερ

Η Σάλκε άφησε με ανοικτό το στόμα όλη την Ευρώπη όταν συνέτριψε μέσα στο Μιλάνο την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ με 5-2. Η γερμανική ομάδα δείχνει μεταμορφωμένη από τη στιγμή που ο Ραλφ Ράνγκνικ ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Φαρφάν, ενώ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα ξεκινήσει ξανά βασικός.

Η Ίντερ ταξίδεψε στην Γερμανία γνωρίζοντας ότι μόνο ένα θαύμα μπορεί να την βοηθήσει. Οι «νερατζούρι» έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια στο πρώτο παιχνίδι και πλέον φαίνεται πως χάνεται και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Λεονάρντο δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κίβου, αλλά επανέρχεται ο Λούσιο.

Οι δύο ομάδες έχουν προηγούμενα μετά τον διπλό τελικό του Κυπέλλου UEFA το 1997, όπου η Σάλκε κατέκτησε το τρόπαιο  στα πέναλτι, με την Ίντερ να παίρνει την εκδίκηση την επόμενη χρονιά στα προημιτελικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα