Κάμερες και νεκροψία δίνουν απαντήσεις

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν προκύψει στην υπόθεση θανάτου του Κενυάτη Μαραθωνοδρόμου, Σάμουελ Βανζίρου. Συνεχίζουν τις έρευνες οι αρχές, τη Δευτέρα (23/5) θα γίνει η νεκροψία. Ο ανακριτής έκανε δεκτό το αίτημα της μητέρας του άτυχου αθλητή, Ανν Βανζίρου, η οποία αμφισβητεί το χαρακτηρισμό του ατυχήματος ή της αυτοκτονίας, αφού όπως ισχυρίζεται πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας αποφασίστηκε να γίνει η νεκροψία, από την οποία ίσως προκύψουν στοιχεία για το θάνατο του «χρυσού» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου. Απαντήσεις ίσως δώσουν και οι κάμερες
ασφαλείας του σπιτιού του Βανζίρου, καθώς η αστυνομία ζήτησε να εξεταστούν τα βίντεο από το υπνοδωμάτιο όπου βρισκόταν ο 24χρονος πριν από την πτώση.

Ο άνθρωπος, ωστόσο, που είχε αναλάβει τη φύλαξη του σπιτιού, απέκλεισε το ενδεχόμενο της δολοφονίας. Όπως τόνισε, ο εκλιπών γύρισε στο σπίτι του μεθυσμένος ενώ λίγα λεπτά αργότερα έφτασε και η σύζυγός του, με την οποία είχαν έντονη λογομαχία. Ο Βανζίρου εμφανίστηκε στο μπαλκόνι και της ζητούσε τα κλειδιά και σε μια προσπάθεια να κατέβει, έχασε τη ζωή του.

Από την άλλη, ο μάνατζέρ του Φεντερίκο Ρόσα σε δηλώσεις του επισήμανε ότι ο Κενυάτης δεν είχε κανένα ψυχολογικό πρόβλημα, όπως ειπώθηκε, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτοκτονίας.

Αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με τη γυναίκα του –μάλιστα την προσεχή Δευτέρα (23/5) επρόκειτο να εμφανιστεί στο δικαστήριο με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής, όταν τον περασμένο Δεκέμβριο απείλησε τη σύζυγό του- ωστόσο η προετοιμασία για τις επερχόμενες διοργανώσεις τον έκαναν να ξεχνιέται. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες προπονούταν στο Ελντορέτ, ενώ σχεδίαζε να τρέξει τον επόμενο μήνα στον Μαραθώνιο του Σαν Ντιέγκο.

«Δεν έπασχε από κατάθλιψη. Φροντίζαμε να βρίσκεται σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Ήταν χαλαρός, ευτυχισμένος και συγκεντρωμένος σε αυτό που έκανε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρόσα.
Keywords
Τυχαία Θέματα