Η ξευτίλα του Πανιωνίου

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια» αναφέρει η λαϊκή ρήση, αλλά στον Πανιώνιο κατάφεραν να διασύρουν με τις πράξεις τους τον ιστορικότερο σύλλογο της Ελλάδος και η ομάδα θα αγωνίζεται μέχρι νεωτέρας στην Football League του χρόνου.Και όμως αν δεν δικαιωθεί στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, ο Πανιώνιος θα αγωνίζεται στην 
Football League.

Η «λαίλαπα» του Κιντή

Η ΕΠΟ είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς τι χρειάζεται φέτος ώστε οι ομάδες να διαθέτουν στους φακέλους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να πάρουν το χαρτί αδειοδότησης ενόψει της νέας χρονιάς.  Ο Πανιώνιος το καλοκαίρι έμπαινε σε μία νέα εποχή με την μείωση του μπάτζετ και την προεδρία του Γιώργου Κιντή.

Παρά την «λαίλαπα» Κιντή η ομάδα της Νέας Σμύρνης παρέμενε μία από τις λίγες αν όχι η μοναδική που πλήρωνε στην ώρα της (ελέω και Κωνσταντίνου Τσακίρη) και δεν είχε ποτέ τέτοια προβλήματα. Η αποχώρηση του Τσακίρη και η μεταβίβαση των μετοχών στον Ερασιτέχνη έφερε μία κατάσταση στον σύλλογο.

Η κάνουλα του Τσακίρη είχε κλείσει και σε συνδυασμό με την μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, τα πράγματα έδειχναν δύσκολα. Η ομάδα όμως κατάφερε να σωθεί με την διοίκηση να προσπαθεί να μπαλώσει τρύπες αριστερά και δεξιά με αποτέλεσμα να αφήσει λίγο πίσω τον φάκελο της αδειοδότησης ή μάλλον να μην του δώσει την πρέπουσα προσοχή ώστε να μην έχει κάποιο πρόβλημα στην ΕΠΟ.

Έτσι, ο φάκελος που παρουσιάστηκε στο πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ μόνο πλήρης δεν ήταν (για τον οποίο φάκελο πανηγύριζαν στα γραφεία της ομάδας). Αρκετά  μέτωπα ήταν ανοικτά και οι πρώτες ενδείξεις είχαν κάνει την εμφάνισή τους (προσφυγή Βαρό, δικαίωση Μπέλιτς) αλλά στην διοίκηση τα είχαν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια, ακόμα και στα λόγια των ρεπόρτερ της ομάδας που είχαν επισημάνει στην διοίκηση ότι δεν είναι όλα τόσο καλά τα πράγματα όπως φαίνεται προς τα έξω και ότι αν δεν ληφθούν μέτρα θα φτάναμε σε αυτό το σημείο.

Γιατί έφαγε άκυρο

Και όμως, ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να πάρει άδεια την ώρα που τα όποια του  χρέη σε σχέση με ομάδες όπως ο Ηρακλής, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ χρωστάνε σε όποιον μιλάει ελληνικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λόγοι που δεν αδειοδοτήθηκε ο Πανιωνίος είναι οι ακόλουθοι:

α) έχει οφειλές στους παίκτες Μπάλαμπαν, Μάχο και Ριέρα και στον εργοφυσιολόγο Μπάγκσμπο

β) υπάρχει θέμα με την ασφαλιστική ενημερότητα που κατέθεσε
Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφθεχθούν αν στην διοίκηση έβλεπαν λίγο την πραγματικότητα και αποφάσιζαν να ασχοληθούν με τα προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά με τις οφειλές ήταν λίγο-πολύ γνωστά αλλά ο επίσημος Πανιώνιος έβγαζε προς τα έξω να μην ανησυχεί κανείς γιατί η άδεια είναι στο τσεπάκι.

Και η διοίκηση στο κόσμο της

Την ώρα που η ΑΕΚ έτρεχε στις 12 το βράδυ στα σπίτια παικτών για να πάρει τις υπογραφές (άλλο τώρα αν θα πληρώσει ποτέ τις οφειλές της η συγκεκριμένη ομάδα) των παικτών (όπως του Σκόκο) και ο Αδαμίδης έτρεχε σε Λ
Keywords
Τυχαία Θέματα