Η ενθρόνιση της Μίλαν!

Το πάρτι τίτλου της Μίλαν στο «Σαν Σίρο» τα είχε όλα. Πολλά γκολ (4-1 την Κάλιαρι), 80.000 τιφόζι στις εξέδρες, επιστροφή Ιντζάγκι στη δράση, απονομή κούπας! Οι 80.000 τιφόζι στο «Σαν Σίρο» είδαν τον Πίπο Ιντσάγκι να επιστρέφει στη δράση, τη Μίλαν να κερδίζει με 4-1 την Κάλιαρι, την απονομή του τίτλου και το πανηγύρισαν έξαλλα!

Το κλίμα, φυσικά, ήταν γιορτινό
πολύ πριν από την έναρξη του ματς και από το 22ο λεπτό, όταν ο Ρομπίνιο άνοιξε το σκορ με ωραία προσπάθεια και σουτ από το ύψος της περιοχής, έγινε ακόμη περισσότερο! Αμέσως μετά, στο 24', ο Γκατούζο με κεφαλιά εκτός περιοχής και με τον αντίπαλο τερματοφύλακα εξουδετερωμένο έκανε το 2-0 εν μέσω αποθέωσης, για να έρθει το 3-0 στο 35' ξανά από τον Ρομπίνιο, αυτή τη φορά με πλασέ έπειτα από ασίστ του Πάτο.

Η Κάλιαρι μείωσε σε 3-1 με τον Κοσού στο 38', ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έριξε στο ματς με το ξεκίνημα της επανάληψης τον Πίρλο που ενδέχεται να πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση μπροστά στους οπαδούς της Μίλαν καθώς τον θέλει η Γιουβέντους, και στο 77' ήρθε και το 4-1 με κοντινό πλασέ του Ζέεντορφ από νέα ασίστ του Ιντζάγκι.

Ο πάντα εκδηλωτικός Αντριάνο Γκαλιάνι πανηγύρισε έξαλλα ακόμη και το... 4-1, αλλά λίγα λεπτά μετά όλο το «Σαν Σίρο» σηκώθηκε στο πόδι για να αποθεώσει τον Ιντζάγκι, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή πραγματοποιώντας την επανεμφάνισή του έπειτα από πολύμηνη απουσία λόγω του σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο.

Η Κάλιαρι περίμενε το τέλος του ματς καθώς είχε ρόλο κομπάρσου και οι Ροσονέρι περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα για να γίνει και η απονομή του πρωταθλήματος, με τους τιφόζι στις εξέδρες να παραληρούν για την επιστροφή στην κορυφή μετά το 2004!

Με τεσσάρα για... τετράδα!
Ζωντανή στη μάχη για έξοδο στο Champions League έμεινε η Λάτσιο, καθώς επιβλήθηκε με 4-2 της Τζένοα στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 37ης αγωνιστικής της Serie A. Οι Λατσιάλι ήξεραν ότι μόνο με νίκη θα διατηρούσαν τις ελπίδες τους για είσοδο στην τετράδα και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να ανοίξουν το σκορ στο 7ο λεπτό με κεφαλιά του Μπιάβα. Η αδιάφορη Τζένοα, όμως, ισοφάρισε στο 12' με κοντινό πλασέ του Παλάσιο έπειτα από απόκρουση του Μουσλέρα κι ενώ στο ξεκίνημα της φάσης... τρεις παίκτες των Γενοβέζων ήταν οφσάιντ!

Το ημίχρονο έληξε 1-1, αλλά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και καθάρισαν εύκολα το ματς. Στο 52' ο Ρόκι δέχθηκε την μακρινή μπαλιά, κατέβασε ωραία και με πλασέ έκανε το 2-1, για να έρθει στο 56' το 3-1 από κεφαλιά του Ερνάνες. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε και στο 66' για το 4-1, με την Τζένοα να μειώνει σε 42' στο 89' με κοντινό σουτ του Κριτσίτο.

Με αυτή τη νίκη η Λάτσιο πέρασε στην 4η θέση και περιμένει την Κυριακή απώλειες των Ουντινέζε και Ρόμα (από την οποία υστερεί σε ισοβαθμία) στα εκτός έδρας ματς με Κιέβο και Κατάνια, αντίστοιχα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο (14/5)
Λάτσιο-Τζένοα 4-2 (7' Μπιάβα, 52' Ρόκι, 56',66' Ερνάνες-12' Πα
Keywords
Τυχαία Θέματα