ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Άλλοι θα πουν Ντεγκρά, άλλοι θα πουν Μοντέιρο... Αλλά το πρόσωπο των ημερών αυτές τις ημέρες δεν είναι ούτε ο Αργεντινός τερματοφύλακας της ΑΕΛ, ούτε και ο Πορτογάλος που με δικό του γκολ η Λεμεσιανή ομάδα πήρε τη νίκη με 1-0 στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Πρόσωπο των ημερών είναι ο «αρχιτέκτονας» αυτής της ομάδας που παίζει σπουδαία μπάλα και μέχρι στιγμής είναι η μοναδική που έχει το απόλυτο στο κυπριακό πρωτάθλημα

MARFIN LAIKI.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου, περί ου ο λόγος, έφτιαξε μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ακόμα και οι πιο «άπιστοι Θωμάδες» πλέον δεν έχουν τίποτα να πουν για τον «Παμπολέιο» των φίλων της ΑΕΛ. Τα ίδια έκανε και με τη Δόξα, τα ίδια και με τον Ολυμπιακό, τα ίδια τώρα και με την ΑΕΛ.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Κύπριος τεχνικός βλέπει την ομάδα του να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και χωρίς μάλιστα να υπολογίζεται το διακοπέν παιχνίδι με την Ομόνοια, επτά διαφορετικοί παίκτες να έχουν σκοράρει μέχρι στιγμής και παράλληλα η ΑΕΛ να μην έχει δεχθεί ακόμα γκολ, παρότι δύο φορές οι αντίπαλοί της (Νέα Σαλαμίνα και ΑΠΟΕΛ) είχαν μπροστά τους την πιο μεγάλη ευκαιρία που μπορεί να παρουσιαστεί σ’ έναν αγώνα (πέναλτι).

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και ο εορτάζων σήμερα τα 43α γενέθλιά του Πάμπος (17/10/1968) έχει κάθε λόγο να το χαίρεται. Έχει κάθε λόγο, γιατί το αξίζει και γιατί παρά τα... κατορθώματά του στα λίγα χρόνια ως προπονητής... παραμένει ο ίδιος «προσγειωμένος», ταπεινός και απλός Πάμπος.

Για τους... λίγους που ίσως δεν το γνωρίζουν, ο Πάμπος Χριστοδούλου ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα την περίοδο 2006-2007 στη Κατωκοπιάς Δόξα σε ηλικία 38 ετών. Μετά από τέσσερις επιτυχημένες σεζόν στον πάγκο των «πρασίνων», τους οποίους ανέλαβε όταν βρίσκονταν στη Β΄ Κατηγορία και τους καθιέρωσε στα «μεγάλα σαλόνια», ανέλαβε τον Ολυμπιακό -ομάδα που για πέντε συνεχόμενα έτη, από το 1990-1995... υπηρέτησε ως  ποδοσφαιριστής-, με την ομάδα του Τακτακαλά να εντυπωσιάζει με την απόδοσή της, αν και «νέα» ομάδα. Από το Μάρτιο είναι ουσιαστικά ο νέος τεχνικός των «γαλαζοκιτρίνων», κάνοντας έγκαιρα τον προγραμματισμό και θέτοντας από νωρίς τις βάσεις για τα αποτελέσματα που βλέπουμε τώρα. Άσε, που μέχρι να ανακοινωθεί κι επίσημα από την ΑΕΛ... η "απόκτησή" του είχε εξελιχθεί σ' ένα σήριαλ με πολλά επεισόδια, με τη διοίκηση του Ολυμπιακού να επιθυμεί διακαώς την παραμονή του, γιατί... γνώριζε τι θα έχανε και γιατί δεσμευόταν με την ομάδα τους με συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο.

Δουλευταράς και λάτρης της πορτογαλικής αγοράς, διαθέτει πολύ καλό «ποδοσφαιρικό μάτι» και μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών που διαθέτει. Άλλωστε, δύο φορές με τους Κατωκοπίτες, ανέδειξε από το ρόστερ του, τους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος (Ντα Κόστα την περίοδο 2007-2008 με 16 γκολ και Σερτζιάο την περίοδο 2008-2009 με 24 τέρματα), οι οποίοι σε άλλες ομάδες (Απόλλωνα, ΑΕΛ αντίστοιχα) «χάθηκαν», ενώ πέρυσι πέτυχε... διάνα με το Ζοάο Πάολο. <

Keywords
Τυχαία Θέματα