Ένας «πολεμιστής» σε πτώση (vid)!

Ο Αλεχάντρο Λάγκο είναι το όνομα που «παίζει» για τον Παναθηναϊκό. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον 32χρονο Ουρουγουανό που έχει ελάχιστες συμμετοχές στη Ρόζενμποργκ και σίγουρα τον θυμούνται οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.
Ο στόπερ από τη Λατινική Αμερική γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου του 1979 στο Μοντεβιδέο και σε ηλικία 21 ετών ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα.
Αφού έκανε το... αγροτικό του στη Φένιξ παίζοντας μέσα σε δύο σεζόν 115 παιχνίδια, δόθηκε δανεικός στην Πενιαρόλ (26 συμμετοχές) και κατέκτησε μάλιστα και το πρωτάθλημα. Εκεί ανακαλύφθηκε από τη Ρόζενμποργκ το 2005 και έκανε το μεγάλο βήμα για την Ευρώπη.

Ένα ημίχρονο με σπασμένο χέρι
Στο Τροντχάιμ, ο Λάγκο πήγε μαζί με τον συμπατριώτη του Σεμπαστιάν Εγουρέν το καλοκαίρι του 2005, παίρνοντας κατευθείαν φανέλα βασικού στους Νορβηγούς. Ο κεντρικός αμυντικός έκανε ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 10 Αυγούστου του 2005 κόντρα στη Στεάουα στο Βουκουρέστι (1-1) και για περισσότερα από 40 λεπτά έπαιζε με σπασμένο χέρι. Στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε. Τελικά, οι Σκανδιναβοί πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους επικρατώντας στο δεύτερο ματς με 3-2.

Αυτογκόλ με τον Ολυμπιακό
Στο γκρουπ η μοίρα τον έφερε αντίπαλο με τον Ολυμπιακό, τη Λιόν και τη Ρεάλ. Στην πρεμιέρα των ομίλων, στις 13 Σεπτεμβρίου του 2005, βρέθηκε στο στάδιο «Καραϊσκάκης» πετυχαίνοντας μάλιστα το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, όμως δεν ήταν για τη Ρόζενμποργκ αλλά για τους «ερυθρόλευκους». Στο 18' ο Ριβάλντο εκτέλεσε ένα φάουλ σαν κόρνερ από τα δεξιά και ο Λάγκο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακά του κάνοντας το 1-0 (υπάρχει πιο κάτω video). Στη συνέχεια η Ρόζενμποργκ, όμως, γύρισε το ματς και επικράτησε με 3-1.

Απορρίφθηκε από τον προπονητή
Παρότι ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του, απορρίφθηκε τον Φεβρουάριο του 2006 από τον τότε προπονητή, Περ Ματίας Χόγκμο και δόθηκε δανεικός στην Μπραν. Στις 8 Φλεβάρη ανακοινώθηκε από τον σύλλογο πως η συμφωνία ακυρώθηκε για... φυσιολογικούς λόγους. Όμως αμέσως, ο Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός δόθηκε δανεικός αρχικά στην Μπέλα Βίστα (ομάδα της πατρίδας του, έπαιξε 12 ματς) και μετά στη σουηδική Γκέτεμποργκ (12 συμμετοχές). Η «Γκέτε» δεν ήθελε να αγοράσει μόνιμα τον 32χρονο άσο και τον Ιανουάριο του  2007 γύρισε στη Νορβηγία.

Τον έφαγαν οι... κανόνες
Ακόμα και τότε όμως πέρασε πολλά, καθώς έπαιζε περισσότερο στη δεύτερη ομάδα παρά στην πρώτη, λόγω κάποιων κανόνων που υπήρχαν στη Νορβηγία. Συγκεκριμένα, μόλις τρεις παίκτες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης είχαν δικαίωμα να αγωνιστούν. Η Ρόζενμποργκ προτιμούσε τους Ισούφ Κονέ, Αμπντού Ραζάκ Τραορέ και Κονάν από τον Λάγκο που δεν έβρισκε θέση ούτε στον πάγκο. Τελικά, με μόλις τέσσερις συμμετοχές γύρισε το φθινόπωρο στην Ουρουγουάη, για να είναι με την οικογένειά του και να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Δικαίωση με τριετές συμβόλαιο
όμως, η επόμενη σεζόν ήταν η καλύτερη της καριέρας του στη Ρόζενμποργκ παίρνοντας τη φανέλα
Keywords
Τυχαία Θέματα