«Έμαθαν από τα λάθη, Μπάρτσα, Πεπ»

Ο κόσμος... γυρίζει γύρω από τον τελικό του Champions League. Είναι όντως η Μπαρτσελόνα φαβορί κόντρα στην Γιουνάιτεντ; Ο Σέρχι Σολέ, δημοσιογράφος της Mundo Deportivo, αναλύει στο gazzetta.gr τα δεδομένα. «Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί, αφού το ποδόσφαιρο που παίζει είναι το καλύτερο του κόσμου, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έχει δίψα
για εκδίκηση. Οι Αγγλοι έχουν πιο συμπαγή ομάδα από το 2009, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιζε μόνος του, χωρίς να σκέφτεται την υπόλοιπη ομάδα.

Εμαθαν από τα λάθη, Πεπ και Μπάρτσα

Ο Γκουαρδιόλα είναι πλέον πιο έμπειρος από το 2009, όταν και κατέκτησε το τρεμπλ στην πρώτη του σεζόν στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Κατέκτησε τους 9 από τους 12 τελευταίους τίτλους που διεκδίκησε και έμαθε πολλά από τις τρεις ήττες του, από την Σεβίλλη στο Κύπελλο το 2009-10, την Ιντερ στο Champions League το 2009-10 και την Ρεάλ Μαδρίτης στο Κύπελλο το 2010-11.

Και οι παίκτες πήραν το μάθημά τους. Πλέον γνωρίζουν καλά ότι παρόλο που οι πάντες τους θεωρούν φαβορί, οι ίδιοι δεν μπορούν να είναι σίγουροι.

Ο Πεπ έχει δείξει αυτή τη σεζόν ότι μπορεί να αλλάξει τη ροή των αγώνων από τον πάγκο. Οταν ο Πουγιόλ μαι ο Αμπιντάλ ήταν τραυματίες, όλοι είχαν τρομοκρατηθεί, όμως τότε ήταν που ανακάλυψε τον Μασεράνο σαν μεγάλο αμυντικό.

Καμία σχέση με Ρεάλ Μαδρίτης

Ισως ο τελικός του Copa del Rey να είναι το καλύτερο ματς στο οποίο μπορεί να κανείς να βασσιστεί για να φτιάξει σχέδιο εξουδετέρωσης της Μπαρτσελόνα, όμως ειλικρινά δεν πιστεύω ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίξει όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν μπορώ να φανταστώ τους Βίντιτς και Φέρντιναντ να κυνηγούν τον Μέσι στο κέντρο του γηπέδου. Από την άλλη όμως, οι αντεπιθέσεις στης Ρεάλ θα μοιάζουν πολύ με αυτές της Γιουνάιτεντ καθώς και οι δύο διαθέτουν γρήγορους παίκτες στα πλάγια.

Ο αγώνας θα κριθεί στο κέντρο. Αν η Μπαρτσελόνα πάρει το κέντρο όπως κάνει σε κάθε αγώνα, θα έχει περισσότερες ελπίδες από την Γιουνάιτεντ. Θα είναι πολύ ισορροπημένο ματς, όμως ο μοναδικός τρόπος για να μπει σε μπελάδες η Μπαρτσελόνα ελιναι να μην καταφέρει να κάνει το παιχνίδι της.

Οδηγός για Γιουνάιτεντ η Αρσεναλ

Τα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα της Αρσεναλ με την Μπαρτσελόνα (2-1) μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για την Γιουνάιτεντ. Οι Μπλαουγκράνα δεν είχαν τη μπάλα και η Αρσεναλ ήταν πολύ επικίνδυνη με την ταχύτητά της, όταν έκανε επίθεση. Η Μάντσεστερ έχει παίκτες για να το κάνει αυτό, με τους Βαλένσια, Νάνι, Ρούνεϊ και Τσιτσαρίτο, αν και δεν πιστεύω ότι θα παίξουν όλοι.

Παρκ και Φλέτσερ μπορεί να είναι το κλειδί στο πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή για τους Αγγλους. Στόχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι να αμυνθεί καλύτερα απ' ότι στον τελικό της Ρώμης, να κλέψει τη μπάλα και να τρέξει προς την εστία του Βαλδές». * Σέρχι Σολέ (δημοσιογράφος της Mundo Deportivo)
Keywords
Τυχαία Θέματα