Δεν το... είχε η Κλάιστερς!

Η πρώτη «βόμβα» έπεσε στο Ρολάν Γκαρός και αφορά στις αναμετρήσεις των γυναικών. Η Κιμ Κλάιστερς αποδείχθηκε ανέτοιμη γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Ολλανδή, Αράνσα Ρους. Η Βελγίδα πρωταθλήτρια έχασε όλη την περίοδο προετοιμασίας στο χώμα πριν από το μεγάλο ραντεβού του Ρολάν Γκαρός, λόγω τραυματισμού, μένοντας εκτός αγώνων για δύο περίπου μήνες. Ωστόσο, η ποιότητα και η εμπειρία της στις μεγάλες συναντήσεις θα της επέτρεπαν τουλάχιστον να «πέσει» με ψηλά με το κεφάλι από κάποια ισάξια αντίπαλό της, στην πρώτη παρουσία της στο τουρνουά μετά το 2006.

Παρόλα αυτά,
η 27χρονη τενίστρια παραδόθηκε στην Ολλανδή, Νο114 στην παγκόσμια κατάταξη, Αράνσα Ρους, η οποία με επική ανατροπή υπέταξε το Νο2 του ταμπλό και με 2-1 σετ (3-6, 7-5, 6-1) εξασφάλισε την παρουσία της στον 3ο γύρο του γαλλικού Όπεν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η Κλάιστερς προηγούταν με 1-0 και είχε το προβάδισμα με 5-2 στο δεύτερο σετ, η Ρους έσωσε δύο match points και εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τα λάθη της αντιπάλου της (65 τον αριθμό (!) έναντι 22) πανηγύρισε μια μεγαλειώδη πρόκριση. Επόμενη αντίπαλός της θα είναι η Ρωσίδα, Μαρία Κιριλένκο, Νο25 του ταμπλό.

Στις άλλες αναμετρήσεις, η Κινέζα Να Λι, Νο6, δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά πήρε με τη σειρά της το εισιτήριο για την επόμενη φάση με 6-4, 7-5 επί της Ισπανίδας Σίλβια Σόλερ Εσπινόσα, όπως και η Πέτρα Κβίτοβα, Νο9, κόντρα στην Κινέζα Ζίε Ζενγκ με 6-4, 6-1. Εύκολο έργο είχε και η Αγκινιέσκα Ραντβάνσκα, Νο12, επικρατώντας της Ινδής Σάνια Μίρζα με 6-2, 6-4, ενώ την πρόκριση πήρε και η Βελγίδα, Γιάνινα Βικμάγερ με 6-4, 7-5 επί της Γιαπωνέζας, Αγιούμι Μορίτα.

Πέρασε ο Σόντερλινγκ

Στους άνδρες, ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ, Νο5 του ταμπλό, πέρασε ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στον Ισπανό, Άλμπερτ Ράμος. Ο Σουηδός τενίστας με 6-3, 6-4, 6-4 πήρε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο, όπου θα βρει απέναντί του τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον δικό μας Μάρκο Παγδατή και τον Αργεντίνο Λεονάρντο Μάγερ. Στην επόμενη φάση θα βρίσκεται και ο Μάρντι Φις, Νο10, ο οποίος δυσκολεύτηκε μόλις ένα σετ από τον Ολλανδό Ρόμπιν Χάας μέχρι να πάρει τη νίκη με 7-6, 6-2, 6-1.

Ο Φλοριάν Μάγερ αντίθετα, Νο20 του ταμπλό, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στον 3ο γύρο. Ο Κολομβιανός Αλεχάντρο Φαγια αποδείχθηκε πολύ δυναμικός για τον Γερμανό τενίστα, ο οποίος ηττήθηκε με 4-6, 7-6, 6-1, 6-2 και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά.
 
Keywords
Τυχαία Θέματα