The Witcher 2 review


The Witcher 2: Assassins of Kings
Η επιστροφή του White Wolf

Είδος: RPG
Format: PC
Εκδότης: Bandai Namco
Ανάπτυξη: CD Projekt Red
Παίκτες: 1
Απαιτήσεις: 1GB RAM, Intel Core 2 Duo στα 2.2Ghz, Κάρτα γραφικών 512MB,
Χώρος στο σκληρό δίσκο 16GB
Επίσημο Site: www.en.thewitcher.com/
Κυκλοφορία: 17/5/2011

Forum: Συζήτηση


Το πρώτο Witcher ήταν ένα RPG-έκπληξη που βασίστηκε στη σειρά μυθιστορημάτων του Πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε σε δυο χρονικές φάσεις. Αρχικά το 2007 και την επόμενη χρονιά σε μια αναβαθμισμένη Enhanced Edition με πολλά extras, έναν χρόνο αργότερα. Η επίσης πολωνικής καταγωγής CD Projekt, τελικά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στις τάξεις των RPGάδων, που στήριξαν το προϊόν της. Δυστυχώς λόγω του σκληροτράχηλου gameplay του και ορισμένων σημαντικών bugs, το πρώτο μέρος δεν σημείωσε υψηλές πωλήσεις στην αγορά.

Τέσσερα χρόνια μετά την δημιουργία του Witcher, η CD Projekt κυκλοφορεί την πολυαναμενόμενη συνέχεια. Έχοντας αναπτύξει την δική της engine και έχοντας πλέον το δικό της κοινό, στοχεύει ακόμα πιο ψηλά απ' ότι θα περίμενε κανείς, μιας και το The Witcher 2: Assassins of Kings, θα αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες του 2011 και ίσως να είναι ένα από τα πιο ποιοτικά RPG της χρονιάς που διανύουμε.

Η ιστορία ενός δολοφόνου
Όπως σε κάθε RPG που σέβεται τον εαυτό του (βλέπε Baldur's Gate 2 ή Oblivion), έτσι και στο Witcher 2, ξεκινάτε κλεισμένοι στο κελί ενός μπουντρουμιού. Υποδύεστε για άλλη μια φορά τον Geralt of Rivia, τον επονομαζόμενο Witcher, κυνηγό τεράτων με μαχητικές και μαγικές ικανότητες. Η ιστορία ξεκινάει λίγα χρόνια μετά το φινάλε του πρώτου τίτλου και σας τοποθετεί για ακόμα μια φορά στο βασίλειο της Temeria, ένα εκ των έξι Northern Kingdoms.

Στον πρόλογο αφηγείστε στον Vernon Roche, φύλακα και ανακριτή σας, τα γεγονότα που σας οδήγησαν από την προνομιακή θέση του προσωπικού σωματοφύλακα του βασιλιά Foltest σε αυτή την δυσχερή κατάσταση. Στη συνέχεια δραπετεύετε από την φυλακή (σιγά μη μένατε μέσα) και ξεκινάτε μια περιπέτεια για να καθαρίσετε το όνομά σας από τα όσα έχουν προηγηθεί, καθώς και να βρείτε τον υπαίτιο που τα προξένησε. Ακούγεται λίγο γενικευμένο σαν σενάριο, αλλά παραπάνω λεπτομέρειες θα καταστρέψουν την όποια ατμόσφαιρα και τις εκπλήξεις που προφυλάσσει το παιχνίδι.

Το σενάριο του παιχνιδιού είναι με διαφορά από τα πιο δυνατά του σημεία. Η πλοκή είναι σχετικά απλή, αλλά η αφήγηση των γεγονότων μέσα από εξαιρετικά ενδιάμεσα cutscenes δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα, που απουσιάζει από τα περισσότερα RPG των τελευταίων ετών. Η δράση χωρίζεται σε τρία διαφορετικά Acts, έναντι πέντε του πρώτου τίτλου. Περιλαμβάνει αρκετές επιλογές που οδηγούν ούτε λίγο ούτε πολύ σε 16 διαφορετικά φινάλε, έπειτα από τις περίπου 30-40 ώρες που θα πάρει σε κάποιον έμπειρο παίχτη η ολοκλήρωσή της περιπέτειας.

Τα cutsc
Keywords
Τυχαία Θέματα