Δεύτερος για τρεις λόγους!

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να σταθώ στο αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα που έδωσε ο ΠΑΟΚ για τη φετινή περίοδο. Ο Δικέφαλος σαφώς καλύτερος (παρά τις ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών) πέτυχε γρήγορα γκολ, αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό Βόλου και μετέτρεψε το παιχνίδι σε τυπική διαδικασία.

Η άνετη νίκη έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα να αποχαιρετίσει το φίλαθλο κοινό της με τον
καλύτερο τρόπο και στον κόσμο τη δυνατότητα με ένα ζεστό χειροκρότημα, να ευχαριστήσει την ομάδα για τις συγκινήσεις που προσέφερε στα 54 επίσημα παιχνίδια της περιόδου που ολοκληρώθηκε.

Αυτό στο οποίο θέλω να σταθώ, είναι οι λόγοι που ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση των πλει οφ. Ο Δικέφαλος έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και θα περιοριστεί στο Γιουρόπα Λίγκ.

Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι κατά την εκτίμησή μου:

1ον.  Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τα πλέι οφ χωρίς αβαντάζ βαθμών σε σχέση με τον Παναθηναϊκό που ξεκίνησε το μίνι πρωτάθλημα με τρεις και την ΑΕΚ που αντίστοιχα είχε έναν. Η συγκομιδή βαθμών για τον ΠΑΟΚ από τους έξι αγώνες είναι 12 βαθμοί, για τον Παναθηναϊκό 10 και για την ΑΕΚ 7.
2ον. Η κάκιστη απόδοση του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την ΑΕΚ (παραδόθηκε αμαχητί) στο ΟΑΚΑ και η μέτρια εμφάνιση της ομάδας στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, επίσης στην Αθήνα.
3ον. Παρά το γεγονός ότι ο Δικέφαλος δεν έπαιξε αξιόλογο ποδόσφαιρο με τον Παναθηναϊκό, δικαιούνταν τον βαθμό της ισοπαλίας που του στέρησε ο Τάτσης. Ο βοηθός του Κάκου ήταν ο μόνος Έλληνας που δεν είδε ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σκόραρε από θέση οφσάιντ και άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι και στην τελική βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος.

Αυτά τα… ολίγα για σήμερα. Έχουμε πολλές μέρες μπροστά μας να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ. Ελπίζω και εύχομαι τα όποια λάθη έγιναν φέτος, να αποτελέσουν παραδείγματα προς αποφυγή για τη διοίκηση ενόψει του σχεδιασμού για την επόμενη περίοδο.

ΥΓ1. Για τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό τι να πω; Τι να σχολιάσω; Σας παραπέμπω στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ που ανέφερε ότι η ομάδα διεκδικεί την πρώτη θέση στα πλέι οφ αγωνιζόμενη μόνη εναντίον όλων των υπολοίπων. Το απέδειξε το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ.

ΥΓ2. Ο Μουσλίμοβιτς ολοκλήρωσε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ όπως ακριβώς την ξεκίνησε. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ. Φεύγει με τις καλύτερες αναμνήσεις, αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Του άξιζε η αποθέωση που γνώρισε στην Τούμπα στο τελευταίο «τανγκό». Το γκολ στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί την ομορφότερη ανάμνηση για τον ίδιο και για τους οπαδούς του Δικεφάλου. Το «αλάνι» κέρδισε δικαιωματικά μια θέση στην καρδιά των απανταχού ΠΑΟΚτζήδων. Αδίκησε τον εαυτό του και το γράφω γιατί πιστεύω ότι με τα προσόντα που διαθέτει, μπορούσε να κερδίσει συμβόλαιο με την ΠΑΕ μέχρι τα βαθιά γεράματα.

ΥΓ3. Πού θα τον δούμε να αγωνίζεται τα επόμενα χρόνια; Σίγουρα πάντως όχι στον Άρη, όπως εντέχνως διέρρευσε –με πονη
Keywords
Τυχαία Θέματα