Άτυχος ο Ταμουρίδης

Η τρίτη ημέρα διεξαγωγής του 17ου διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας δεν εξελίχθηκε θετικά για τους Έλληνες αθλητές. Εξαιρετικά άτυχος στάθηκε ο Γιάννης Ταμουρίδης ο οποίος είχε πτώση στο 3ο ετάπ.Ο 30χρονος πρωταθλητής μας έχασε σημαντικό χρόνο στη διαδρομή των 141.8χλμ από το Μεσολόγγι ως τους Δελφούς, καθώς έχασε την ισορροπία του όταν ο Αρντ του έκλεισε το δρόμο, με αποτέλεσμα να βρεθούν και οι δύο στο έδαφος.

«Ήταν ένας πολύ άσχημος τερματισμός. Στο τέλος με έκλεισαν. Αυτή ήταν μια
κίνηση καμικάζι. Αυτό που έγινε ήταν έλλειψη σεβασμού για όλη την προσπάθεια που κάναμε σαν ομάδα. Ήμασταν συνεχώς μπροστά για να πιάσουμε τους εννέα «ξεκολλημένους», για να φτάσουμε όλοι μαζί στο σπριντ και να έχουμε αντικανονική συμπεριφορά από τους Γερμανούς αθλητές, με αποτέλεσμα την πτώση τη δική μου» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Ταμουρίδης, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την πτώση, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Τη δική του εξήγηση έδωσε ο Αρντ που σημείωσε: «Πήγα να ανοίξω το σπριντ, ήρθε ένας αθλητής της ΚΤΜ, έτρεξα να τον προλάβω, μετά ήρθε ο κάτοχος της γαλάζιας φανέλας (Γιάννης Ταμουρίδης) και δυστυχώς βρήκαμε μεταξύ μας και έπεσα. Για εμένα ήταν ένα αγωνιστικό ατύχημα. Πήγε να με περάσει από τα αριστερά, βρήκαν τα τιμόνια μας και δυστυχώς δεν αποφύγαμε το κακό».

Νικητής του ετάπ ήταν ο Στέφαν Σάφερ με χρόνο 3:39:34, ενώ τον ακολούθησαν οι Ροβίρα και Κρατοσβίλα. Παρά την ατυχία του, ο Γιάννης Ταμουρίδης συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής ατομικής κατάταξης, με προβάδισμα ενός δευτερολέπτου από τον δεύτερο Σάφερ.

Στη γενική ατομική της κατηγορίας νέων ποδηλατών προηγείται ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης της Εθνικής Ελλάδας με 10 ώρες 14.05.

Οι κατατάξεις

ΝΙΚΗΤΕΣ 3ου ΕΤΑΠ  
1. Στέφαν Σάφερ (LKT-TEAM-BRANDENBURG) 3.39.34  
2. Πους Χαϊμέ Ροβίρα (ΚΤΜ MURCIA) 3.39.35  
3. Γιάκουμπ Κρατοσβίλα (ARBO GEBRUDER WEISS)  3.39.35  
* Μέση ωριαία ταχύτητα νικητή 38,804 χλμ./ώρα  

ΓΕΝΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 3ο Ετάπ  
1. Γιάννης Ταμουρίδης (SP Tableware) 10.12.20  
2. Στέφαν Σάφερ (LKT-TEAM-BRANDENBURG) 10.12.20 (+ 1 δευτερόλεπτο)  
3. Μάρκους Φότεν (TEAM NSP) (+ 47 δευτερόλεπτα)  
...  
6. Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (Εθνικη Ελλάδας) (+ 1:45.00)  

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΠΡΙΝΤ ΕΥΘΕΙΑΣ  
1. Ντιν Ποντγκόρνικ (Μανίσασπορ) 9 πόντοι  

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΠΡΙΝΤ ΑΝΑΒΑΣΗΣ  
1. Γκαμπόρ Κάσα (Μανίσασπορ) 9 πόντοι  
2. Περικλής Ηλίας (SP Tableware) 7 πόντοι  
4. Γιάννης Ταμουρίδης (SP Tableware) 5 πόντοι
Keywords
Τυχαία Θέματα