Clasico πριν τα… Clasico! (video)

Η πεντάρα ανήκει στο παρελθόν, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ανάβουν μηχανές και το Clasico φουντώνει! Η πρώτη από τις τέσσερις «γιγαντομαχίες» αρχίζει στο «Μπερναμπέου» και το gazzetta.gr αναλύει τη ματσάρα!Επιλέγει Αντεμπαγιόρ, Μαρσέλο

Δύο διλήμματα φαίνεται να απασχολούσαν τον Μουρίνιο για την 11άδα του clasico, με τις απαντήσεις να βρίσκονται στα ονόματα των Αντεμπαγιόρ και Μαρσέλο, ενώ ο Ντι Μαρία είναι
φαβορί για τον... πάγκο.

Οι μόνες θέσεις στις οποίες υπήρχε κάποιο ερωτηματικό αναφορικά με την 11άδα της Ρεάλ ήταν αυτές του επιθετικού και του αριστερού μέσου. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, ο Μουρίνιο έχει καταλήξει στον Αντεμπαγιόρ αντί για κάποιον εκ των Ιγκουαΐν ή Μπενζεμά και στον Μαρσέλο αντί του Ντι Μαρία.

Ο Τογκολέζος ήταν εξάλλου το φαβορί καθώς οι άλλοι δύο παίκτες προέρχονται από τραυματισμό, ενώ αναφορικά με την χρησιμοποίηση του Μαρσέλο αντί του Ντι Μαρία, ο Μουρίνιο επιλέγει μία ελαφρώς πιο συντηρητική προσέγγιση ώστε να περιορίσει όσο μπορεί τις συνεργασίες Μέσι-Άλβες από την δεξιά πλευρά της Μπαρτσελόνα. Από κει και πέρα, τα πράγματα φαίνονται πιο ξεκάθαρα Κάτω από τα δοκάρια θα αρχίσει ο Κασίγιας, η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Ράμος (δεξιά), Καρβάλιο-Αλμπιόλ (κεντρικό δίδυμο) και Αρμπελόα (αριστερά). Οι Τσάμπι Αλόνσο και Κεντίρα θα είναι στον άξονα, ο Οζίλ θα είναι ο συνδετικός κρίκος με την επίθεση ενώ ο Ρονάλντο αναμένεται να τοποθετηθεί δεξιά.

Ο Μουρίνιο δεν μπορεί να υπολογίζει σε τρεις παίκτες της μεσαίας γραμμής καθώς ο Γκρανέρο είναι τιμωρημένος, ενώ οι Γκάγο και Ντιαρά είναι ακόμα τραυματίας και δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν, σε αντίθεση με τον Πέδρο Λεόν που τέθηκε στην διάθεση του Πορτογάλου.

Με Μπουσκέτς στην άμυνα

Καμία αμφιβολία δεν υπάρχει για την συμμετοχή του Βίκτορ Βαλδές, αντίθετα οι απουσίες του Πουγιόλ και του Αμπιντάλ, σε συνδυασμό με την μέτρια αγωνιστική κατάσταση του Μιλίτο αναγκάζουν τον Γκουαρδιόλα να εμπιστευτεί την θέση του δεύτερου κεντρικού αμυντικού στον Μπουσκέτς, δίπλα στον Πικέ. Ο νεαρός άσος έχει αγωνιστεί αρκετές φορές σε αυτό τον ρόλο και αυτό θα γίνει και το Σάββατο το βράδυ. Ο Ντάνι Άλβες θα αρχίσει δεξιά, ενώ ανοικτό παραμένει το ζήτημα ποιος θα είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τους Μάξουελ και Αντριάνο να διεκδικούν την θέση.

Η οπισθοχώρηση του Μπουσκέτς φέρνει στην ενδεκάδα τον Κεϊτά, που μαζί με τους Τσάβι και Ινιέστα θα συνθέσουν την τριάδα του κέντρου. Βίγια και Μέσι είναι σίγουροι μπροστά, ενώ αν ο Πέδρο είναι απόλυτα έτοιμος, τότε θα πάρει θέση στο βασικό σχήμα αντί του Αφελάι.

Τα προβλήματα δεν είναι λίγα για τον Γκουαρδιόλα, ο οποίος εκτός από τους Πουγιόλ και Αμπιντάλ, δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στον επίσης τραυματία Μπόγιαν αλλά ούτε στον τιμωρημένο Μασκεράνο.
Έταξε… πεντάρα ο Ροσέλ!

Ένα clasico πάντα έχει τα απαραίτητα προεόρτια. Και όπου προεόρτια, βάλτε δηλώσεις. Τα διάφορα... καρφιά δίνουν και παίρνουν, τώρα όμως η κατάσταση είναι λίγο πιο... χαλαρή. Οι δύο ομάδε
Keywords
Τυχαία Θέματα