Αποχώρησε η Καλούρ

Ταλαιπωρημένη τα τελευταία χρόνια από τραυματισμούς, η Σουηδή πρωταθλήτρια των 100μ με εμπόδια, Τζένι Καλούρ ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση, σε ηλικία 30 ετών. Η -κατά τέσσερα λεπτά μεγαλύτερη- αδελφή της επίσης πρωταθλήτριας των σπριντ Σουζάνα αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε υψηλό επίπεδο το 2007. Από τότε μέχρι και σήμερα αναγκάστηκε να χάσει πολλά μεγάλα ραντεβού μέχρι να ρίξει τελικά τους τίτλους τέλους.

«Αυτό
ήταν το σωστό. Πίστευα ότι θα συνέχιζα για 1-2 σεζόν ακόμη, έτσι σχεδίαζα. Όμως, αυτό είναι το καλύτερο για μένα και είμαι πολύ χαρούμενη», δήλωσε μεταξύ άλλων η Καλούρ, η οποία ήλπιζε να αγωνιστεί στην ομάδα σκυταλοδρομίας στο Παγκόσμιο της Νταεγού, όμως το τραυματισμένο της πόδι την ανάγκασε να δώσει νωρίτερα το τέλος.

Η Τζένι Καλούρ στέφθηκε ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2005 στη Μαδρίτη στο Ευρωπαϊκό κλειστού, ενώ το ατομικό της ρεκόρ στα 100μ με εμπόδια είναι 12.85, επίδοση που σημείωσε στο Παγκόσμιο του 2005, τερματίζοντας στην 6η θέση στον τελικό του αγωνίσματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα