Από την Ντόρτμουντ με αγάπη! (vids)

20:46 9/5/2011 - Πηγή: Gazzetta
Ο Νούρι Σαχίν είναι ο... Special One της Ρεάλ Μαδρίτης, με την μεταγραφή του να κοστίζει περίπου 10 εκατ. ευρώ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει όσα θα θέλατε να ξέρετε για τον 22χρονο μέσο. Μπορεί η Ρεάλ μην έχει άλλο στόχο να διεκδικήσει για φέτος, όμως ο Ζοζέ Μουρίνιο ξεκίνησε έμπρακτα τον σχεδιασμό της επόμενη σεζόν. Ο Σαχίν αποτελεί πλέον κομμάτι του ρόστερ των Μερένχες και το gazzetta.gr παρουσιάζει για τη ζωή και την καριέρα του Τούρκου κεντρικού
μέσου και δηλώσεις του ίδιου αλλά και άλλων... Από τότε που ήταν ball boy με την Ντόρτμουντ ονειρευόταν να παίξει στο Champions League. Τελικά θα το κάνει με άλλη φανέλα...

Εχει γεννηθεί στο Λίντενσαϊντ της Δυτικής Γερμανίας στις 5 Σεπτεμβρίου του 1988, όμως έχει επιλέξει να αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα της Τουρκίας, πατρίδας τον γονιών του, οι οποίοι μεγάλωσαν στο Κιρσεχίρ της γειτονικής χώρας.

«Οι ντρίπλες είναι ένα από τα όπλα μου. Θεωρώ ότι είναι εκπληκτικό να ξεγελάς τον αντίπαλό σου».

Επαιξε σε 40 αγώνες σε όλες τις διοργάνωσεις στη σεζόν στην οποία η Ντόρτμουντ κατέκτησε το πρωτάθλημα. Σκόραρε 8 φορές και έδωσε 13 ασίστ.

«Ο Σαχίν είναι περισσότερο Μπάρτσα παρά Ρεάλ. Είναι φτιαγμένος σαν τον Τσάβι και τον Σεσκ. Οντας μεγάλο εργαλείο στο κέντρο της ομάδας του Κλοπ, έρχεται προετοιμασμένος για το παιχνίδι υψηλού pressing του Μουρίνιο» δήλωσε ο αναλυτής της Bundesliga, Κλαρκ Γουάιτνι.

Τη σεζόν 2007-08 έπαιξε δανεικός στην Φέγενορντ με την οποία κατάκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, το κύπελλο Ολλανδίας.

Στις 5 Ιουλίου του 2007 δόθηκε δανεικός στην Φέγενορντ και εκεί συνάντησε το Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ, τον οποίο είχε προπονητή και στην Ντόρτμουντ. «Πολύ σημαντικός στην καριέρα μου, αφού μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Bundesliga. Εχουμε ακόμα επαφή» είχε δηλώσει.

«Πιο δύσκολος αντίπαλός μου ήταν ο Κριστιάν Πόουλσεν» είχε πει για τον Δανό, πρώην άσο της Σάλκε.

Είναι ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έχει παίξει στην Bundesliga με ντεμπούτο στις 6 Αυγούστου του 2005 σε ηλικία 16 ετών και 355 ημερών. Είναι επίσης ο νεαρότερος σκόρερ της κατηγορίας, καθώς έβαλε το πρώτο του γκολ κόντρα στην Νυρεμβέργη στις 25 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

«Χωρίς την οικογενειά μου δεν μπορώ να ζήσω. Σημαίνει πολύ περισσότερα για 'μένα παρά οτιδήποτε άλλο στον κόσμο».

«Ο Σαχίν είναι τεράστιο ταλέντο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Είναι ακόμα πολύ νέος και έχει βελτιωθεί πολύ πρόσφατα. Είναι παίκτης εξαιρετικής ποιότητας» είχε πει για τον Σαχίν ο προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, Γκούους Χίντινκ τον Φεβρουάριο του 2011.

«Μου αρέσει να παίζω x-box, να σερφάρω στο internet και να κοιμάμαι, να κοιμάμαι και να κοιμάμαι». Μάλιστα σε δηλωσή του είχε... προκαλέσει για έναν αγώνα PRO Evolution.

Στις 9 Οκτωβρίου του 2005 πραγματοποίησε και την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική ομάδα και στο ντεμπούτο του έγινε έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της χώρας του κάνοντα
Keywords
Τυχαία Θέματα