Ανατροπή στα πλέι οφ!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του, στο gazzetta.gr για την... φλόγα που διακρίνει ότι έχουν τις τελευταίες ημέρες οι παίκτες του ΠΑΟΚ ενόψει των πλέι οφ του πρωταθλήματος και αισιοδοξεί για την εξέλιξη τους.
Θεωρώ δεδομένο ότι οι περισσότεροι έχετε διαπιστώσει ότι δεν τρέφω και πολλές ελπίδες για διάκριση του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ.

Η
απαισιοδοξία μου έχει σχέση με την απόδοση της ομάδας, αρχής γενομένης από τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι δεν άντεξε την αγωνιστική και ψυχολογική πίεση χάνοντας τη μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσει έναν τίτλο.

Το κακό συνεχίστηκε και στα επόμενα παιχνίδια. Η απόδοση του σε κανένα παιχνίδια δεν ξεπέρασε την μετριότητα με τα γνωστά αποτελέσματα. Με το ζόρι – και μετά από λάθη της τεχνικής ηγεσίας – πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών, με το ζόρι κέρδισε την Λάρισα και έμεινε στο στείρο 0 – 0 με τον Ηρακλή.

Εντελώς απογοητευτική εικόνα και στα τέσσερα παιχνίδια. Φανερώθηκαν οι αδυναμίες της ομάδας και της τεχνικής ηγεσίας που αναγκάζουν την ομάδα να χρειάζεται ( αν είναι δυνατόν ) τη νίκη στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με την Κέρκυρα για να εξασφαλίσει την παρουσία της στο μίνι πρωτάθλημα.

Ουδεμία αμφιβολία έχω ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει τους Φαίακες και θα εξασφαλίσει παρουσία στα πλει οφ. Οι αμφιβολίες μου έχουν σχέση με την πορεία της και την παρουσία της στην συγκεκριμένη διαδικασία.

Τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα οι αμφιβολίες μου ήταν έντονες και σχεδόν τίποτε δεν μπορούσε να ανατρέψει το σκηνικό που είχα στήσει στο μυαλό μου.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας το σκηνικό άλλαξε. Ομολογώ ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρώντας με προσοχή τις δηλώσεις των παικτών του ΠΑΟΚ διαπιστώνω ότι η φλόγα δεν έσβησε μέσα τους.

Με σιγουριά που προκαλεί εντύπωση, οι περισσότεροι παίκτες του Δικεφάλου εμφανίζονται απόλυτοι ως προς την παρουσία της ομάδας στα πλέι οφ.

Θα μπορούσα να ερμηνεύσω την αισιοδοξία τους  ως προσπάθεια να ανατρέψουν το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Να πω ότι θέλουν να διασκεδάσουν τις κακές εντυπώσεις που δημιούργησαν τον τελευταίο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι όμως τόσο αφελείς για να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο. Ο Κοντρέρας, ο Βιτόλο, ο Λίνο και όσοι έκαναν δηλώσεις από το πρωί της Δευτέρας μέχρι και χθες, ξέρουν ότι ο κόσμος δεν θα συγχωρέσει το εμπόριο ελπίδας.

Αντιλαμβάνονται οι παίκτες ότι το κλίμα είναι πολύ βαρύ και σε περίπτωση που η ομάδα συνεχίσει τις άχρωμες, άοσμες και αδιάφορες εμφανίσεις στο μίνι πρωτάθλημα του Μαίου θα έχει αντίκτυπο – δικαίως - στους ίδιους.

Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν την ανατροπή στους έξι αγώνες και να αλλάξουν την κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ έστω πάνω στο νήμα. Δείχνουν διατεθειμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους και να δώσουν έξι μάχες χωρίς κανείς να τους εξασφαλίσει τη νίκη στον πόλεμο.
Keywords
Τυχαία Θέματα