Πρεμιέρα στον Γύρο Ελλάδας

Άνοιξε την Τετάρτη (13/4) η αυλαία του 17ου διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, με τον Περικλή Ηλία του Πρωτέα να παίρνει τη νίκη στο σπριντ ανάβασης στο πρώτο ετάπ της διοργάνωσης.Έπειτα από αρκετά χρόνια διακοπής, η διοργάνωση «ζωντάνεψε» φέτος με αφετηρία τα Γιάννενα και τερματισμό στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στις 17 Απριλίου. Η 26χρονος, Περικλής Ηλίας στο ντεμπούτο του στο θεσμό ήταν
ο πρωταγωνιστής της ημέρας καθώς εξασφάλισε την κόκκινη φανέλα του πρωτοπόρου, τερματίζοντας πρώτος στο πρώτο ετάπ ανάβασης.

Δεύτερος μάλιστα εκεί, που σημαίνει ότι έχει και την ίδια θέση στην επιμέρους βαθμολογία του “βασιλιά των βουνών”, είναι ο αρχηγός της SP Tableware, Γιάννης Ταμουρίδης.

Με αυτή την εξέλιξη ο 26χρονος ποδηλάτης από την Ελευσίνα θα φορά στα επόμενα δύο ημιετάπ την κόκκινη φανέλα, ως πρωτοπόρος. Μάλιστα αυτό συμβαίνει επειδή, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ετάπ ακολουθεί ατομική χρονομέτρηση - δεν έχει σπριντ ανάβασης- και έτσι το επόμενο κρίσιμο ετάπ είναι  το απόγευμα της Πέμπτης (Πρέβεζα – Μεσολόγγι) όπου στην διαδρομή και πάλι ο Περικλής Ηλίας θα πρέπει να βρει τον τρόπο να πάρει τους πόντους από τις δύο βαθμολογούμενες κορυφές.

Ο 23χρονος Γερμανός Τίνο Τόμελ της ομάδας NSP τερμάτισε πρώτος στο σπριντ τερματισμού στο λιμάνι της Πρέβεζας και φόρεσε τη γαλάζια φανέλα του προπορευόμενου στη γενική ατομική του αγώνα.

«Στόχος μας ήταν να κερδίσουμε τη φανέλα και τελικά τα καταφέραμε. Είχα πολύ καλή βοήθεια από τους συναθλητές μου και ειδικά από τον Γιάννη Ταμουρίδη, που με «πήγε» μέχρι τα 100 μέτρα. Εγώ πήρα τη φανέλα, ο Γιάννης είναι δεύτερος και ελπίζω να την κρατήσουμε μέχρι το τέλος. Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για τον Γύρο και πιστεύω θα τα καταφέρουμε», δήλωσε σχετικά ο Περικλής Ηλίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα