«Ανάσταση» μέσω... πισίνας!

Χωρίς την κάτοχο του τροπαίου Βουλιαγμένη, αλλά με τον Ολυμπιακό να δίνει και φέτος το παρών, διεξάγεται στις 22-23 Απριλίου στο Σαμπαντέλ το φάιναλ-φορ του Τσάμπιονς Καπ στην υδατοσφαίριση γυναικών.Οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες της γηραιάς ηπείρου, Οριζόντε Κατάνια, Ολυμπιακός, Κίνεφ Κίρισι και Σαμπαντέλ δίνουν ραντεβού στην Ισπανία για τη διεκδίκηση του βαρύτιμου τροπαίου
τη φετινή περίοδο. Ανάμεσά τους και οι ερυθρόλευκες, οι οποίες εκτός της υπέρβασης κόντρα στην πανίσχυρη και πολυνίκη του θεσμού, ιταλική, Οριζόντε Κατάνια θα αναζητήσουν τη δική τους… Ανάσταση επί ισπανικού εδάφους, έχοντας περάσει ουκ ολίγες δυσκολίες τους τελευταίους μήνες!

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη γνωρίζουν το δύσκολο της αποστολής τους, στοχεύοντας σε μια καλύτερη εμφάνιση από την περσινή, όταν ως διοργανώτρια ομάδα ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 4η θέση στο φάιναλ φορ της Κέρκυρας. Χωρίς να λείπουν τα προβλήματα, αφού στα τόσα άλλα προστέθηκε και ο τραυματισμός της Μαρίας Τσουρή –θα αγωνιστεί όμως κανονικά- οι ερυθρόλευκες πηγαίνουν στο Σαμπαντέλ αήττητες σε όλες τις διοργανώσεις, κυνηγώντας –μέρες που είναι- το θαύμα. Άλλωστε, πέρυσι στη συνάντησή τους στον «μικρό» τελικό η ελληνική ομάδα κατάφερε να «σταθεί» όχι μόνο αξιοπρεπώς απέναντι στις Ιταλίδες, αλλά διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη, χάνοντας τελικά με 13-12.

Χωρίς να έχει να χάσει απολύτως τίποτα, καθώς η Οριζόντε Κατάνια με οκτώ τρόπαια Πρωταθλητριών Ευρώπης και 18 εθνικά πρωταθλήματα τα τελευταία 19 χρόνια, είναι το φαβορί για την πρόκριση, ο Ολυμπιακός καλείται να παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο και ό,τι βγει. Ο Χάρης Παυλίδης στηρίζει πολλά στις δύο ξένες της ομάδας, Ίφκε Φαν Μπέλκουμ και Κάμιλ Κρενγκ, αλλά και στις έμπειρες Ελληνίδες, Αντωνάκου, Αβραμίδου, Μανωλιουδάκη, Ψούνη και φυσικά στην Μαρία Τσουρή, της οποίας η απόδοση κάτω από τα δοκάρια θα αποδειχθεί καθοριστική.

Για την Οριζόντε δεν χρειάζονται πολλά λόγια, καθώς στη γυναικεία υδατοσφαίριση θεωρείται η «Αυτοκράτειρα» της Ευρώπης, έστω κι αν τη φετινή περίοδο δεν βρισκόταν στην πρώτη θέση της λίστας με τις ομάδες που είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Καπ. Από τη στιγμή όμως που έθεσε εκτός τη Βουλιαγμένη πήρε τον άτυπο αυτό τίτλο. Η ιταλική ομάδα δεν έχει τη δυναμική των προηγούμενων χρόνων –έχασε αρκετές παίκτριες το καλοκαίρι- παραμένει όμως μια υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο, ειδικά μετά την επιστροφή της Αμερικανίδας Μπρέντα Βίλα, η παρουσία της οποίας στα ματς με τον ΝΟΒ στα προημιτελικά αποδείχθηκε καταλυτική.

Η Οριζόντε τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο του ιταλικού πρωταθλήματος, εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι-οφ και πλέον στοχεύει στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από απουσία τριών ετών. Πέραν της πολυσύνθετης Βίλα, ο Πιερλουίτζι Φορμικόνι θα έχει στη διάθεσή του την Ισπανίδα Μπλάνκα Χιλ, την πολύπειρη Τάνια Ντι Μάριο, τις διεθνείς Ιταλίδες Ραντίκι, Μότα, Αϊέλο, αλλά και τη... 40χρονη Καναδή (με ιταλική υπηκοότητα) Γιοχάνε Μπέγκιν.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν
Keywords
Τυχαία Θέματα