To colpo (Del) Grosso του Ολυμπιακού

11:52 9/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Κοντά στον Ολυμπιακό βρίσκεται ο αριστερός μπακ της Ουντινέζε, Κριστιάνο Ντελ Γκρόσο και το gazzetta.gr κάνει αναδρομή στην καριέρα του 28χρονου Ιταλού! Έτοιμη... λύση για την αριστερή πλευρά της άμυνας έχει σύμφωνα με την «Sportday» ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Εντουάρντο
Μαθία, η οποία ακούει στο όνομα «Κριστιάνο Ντελ Γκρόσο».

Σύμφωνα πάντα με το παραπάνω δημοσίευμα, ο Ιταλός μπακ που μένει ελεύθερος από τη Σιένα βρίσκεται πολύ κοντά στους «ερυθρόλευκους», αφού εκκρεμεί ραντεβού ανάμεσα στον εκπρόσωπο του Ιταλού αμυντικού και την διοίκηση των Πειραιωτών.
Αν όλα πάνε καλά, ο Ντελ Γκρόσο θα εισπράττει ετησίως 500.000 ευρώ, ενώ το συμβόλαιο που θα υπογράψει θα είναι πιθανότατα διετές ή τριετές. Ποιο είναι όμως το...backround του Ιταλού μπακ;
Το gazzetta.gr κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του Ντελ Γκρόσο, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης στη Σιένα με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο αλλά και τον Αλέξανδρο Τζιόλη!

Παιδί της C1!

Ο Κριστιάνο Ντελ Γκρόσο γεννήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Τέραμο, στην παραθαλάσσια Τζιουλιάνοβα, πόλη που τον σημάδεψε και... ποδοσφαιρικά, αφού στον ομώνυμο τοπικό σύλλογο ξεκίνησε να αγωνίζεται πρώτα στην Ακαδημίες και έπειτα στην πρώτη ομάδα της γεννέτειρας του.

Η αρχή έγινε τη σεζόν 2000/01, όταν και ο Ντελ Γκρόσο έκανε το ντεμπούτο του με την Τζιουλιάνοβα στα γήπεδα της C1 (Γ' εθνική Ιταλίας) με 11 συμμετοχές στην πρώτη του σεζόν, στην ηλικία των 17 ετών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο σύλλογο και τα γήπεδα της C1 o Nτελ Γκρόσο αγωνίστηκε μέχρι το 2005 (137 συμ./7 γκολ), αφού το καλοκαίρι εκείνης της σεζόν έκανε το μεγάλο βήμα για την Άσκολι και το Καμπιονάτο.

Από τα αλώνια στα... σαλόνια!

Οκ, το όνομα της Άσκολι δεν προκαλεί δα και... ντελίριο ενθουσιασμού σε κάποιον ποδοσφαιριστή, ο Ντελ Γκρόσο όμως έκανε το παραπάνω βήμα, αφού μετά τις καλές του εμφανίσεις με την Τζιουλιάνοβα πήρε μεταγραφή στη νεοφώτιστη στην Serie A (εκείνη τη σεζόν), Άσκολι.

Με τους «Μπιανκονέρι» του Άσκολι, ο 28χρονος πλέον, αριστερός αμυντικός σημείωσε 30 εμφανίσεις, έκανε αρκετά καλά ματς και κέρδισε την μεταγραφή του στην Καλιάρι, ή απλά ένα βήμα... παραπάνω!

Το καλοκαίρι του 2006 λοιπόν, ο Ντελ Γκρόσο πήρε μεταγραφή στους «Ροσομπλου», όπου θεωρητικά ήταν η δεύτερη επιλογή του Μάρκο Τζιανπάολο για την αριστερή θέση της άμυνας, με το πάθος και τον ζήλο που έδειχνε στις προπονήσεις (όπως είχε τονίσει ο τότε προπονητής της Κάλιαρι), κατάφερε και κέρδισε θέση βασικού!
Στο «Σαν Ελία» ο Ντελ Γκρόσο έμεινε μια διετία, όπου σημείωσε συνολικά 52 συμμετοχές.

Βασικός και αναντικατάστατος στη Σιένα...

Ο Ντελ Γκρόσο λίγες μέρες μετά την λήξη του συμβολαίου του με την Κάλιαρι, συμφώνησε σε όλα με μια ακόμα «μικρομεσαία» ομάδα του Καμπιονάτο, την Σιένα.
Ο αμυντικογενής μπακ ήταν βασικός στους «Μπιανκονέρι» τη διετία 2008/10, έχοντας στην Serie A 66 συμμετοχές με την ομάδα του.

Ο
Keywords
Τυχαία Θέματα