Ο ταλαντούχος «δράκος»

10:51 9/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Στη λίστα του Ζεσουάλδο Φερέιρα βρίσκεται ο Ρούμπεν Μίκαελ της Πόρτο και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον 25χρονο μέσο, ο οποίος είχε αφήσει πολλές υποσχέσεις στο ξεκίνημα της καριέρας του. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θέλει δανεικό τον Ρούμπεν καθώς και άλλους παίκτες των «δράκων» και έχει ήδη ξεκινήσει
τις επαφές με τους συμπατριώτες του, αφού πρόκειται για περιπτώσεις τις οποίες και γνωρίζει πολύ καλά.

Ο μέσος της Πόρτο έχει ρήτρα 30 εκατομμυρίων ευρώ με τους «δράκους» μιας και είχε αφήσει πολλές υποσχέσεις όταν είχε ξεκινήσει την καριέρα του, αλλά η ομάδα του δεν πρόκειται να ζητήσει αυτά τα χρήματα για να τον παραχωρήσει δανεικό στον Παναθηναϊκό.

Ο Ρούμπεν Μίκαελ Φρέιτας Ντα Ρεσουρεϊσάο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου του 1986 στην Καμάρα Ντε Λόμπος, περιοχή της Μαδέιρα. Ξεκίνησε να παίζει από μικρός ποδόσφαιρο στις αλάνες και στους δρόμους της γειτονιάς του και σε ηλικία 10 ετών οι γονείς του τον έγραψαν στην τοπική Εστρέιτο. Από την αρχή της καριέρας του έδειξε τις ηγετικές του ικανότητες στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Έμεινε ένα χρόνο εκεί και τον επόμενο έκανε το επόμενο βήμα πηγαίνοντας την Ουνιάο Μαδέιρα, ομάδα που του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει γνωστό το όνομά του. Αφού αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές κατηγορίες, έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών.

Έμεινε στην Ουνιάο ως το 2008, έπαιξε σε 94 ματς και σκόραρε 5 φορές. Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες στη κορυφαία ομάδα της γενέτειράς του Νασιονάλ, η οποία το καλοκαίρι του 2008 απέκτησε τα δικαιώματά του.

Στη Νασιονάλ ο Ρούμπεν είχε την ευκαιρία να προβληθεί μέσω του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ όπου συμμετείχε η ομάδα του, ενώ οι φήμες που ήθελαν τις Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Πόρτο να σφάζονται για την απόκτησή του, φούντωναν μετά από κάθε του εμφάνιση. Τελικά μετά από δύο εξαιρετικές σεζόν στη Νασιονάλ, η Πόρτο ήταν η ομάδα που κατάφερε να τον κάνει δικό της.

Στα μέσα Ιανουαρίου του 2010 οι «δράκοι» απέκτησαν το 60% των δικαιωμάτων του έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ για 4,5 χρόνια, με τη ρήτρα του να φτάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρώτο ματς του έμελλε να είναι απέναντι στην πρώην ομάδα του και ξεκίνησε βασικός στη θέση του Ραούλ Μεϊρέλες, ο οποίος μετά την έλευσή του πουλήθηκε στη Λίβερπουλ. Με την εθνική Πορτογαλίας έχει παίξει σε 2 ματς και έχει σημειώσει δύο γκολ, σε ένα φιλικό απέναντι στη Φινλανδία.

 
Keywords
Τυχαία Θέματα