H Λολίτα στο gazzetta

  Συλλέκτρια τίτλων έχει γίνει με τον Αθηναϊκό την τελευταία διετία η Λολίτα Λύμουρα, που μετά και την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος μίλησε στο gazzetta βγάζοντας μάλιστα και μια -δυσάρεστη- είδηση! Ο Λολίτα στο gazzetta Ποια είναι αυτή; «Δυστυχώς, πριν από λίγο αποφασίστηκε πως δεν θα είμαι φέτος στην Εθνική», μας είπε γεμάτη θλίψη η 26χρονη γκαρντ και εξήγησε: «Έχω ένα
πρόβλημα στον αστράγαλο και θα χρειαστώ ένα μήνα για την αποθεραπεία μου. Μίλησα με τον κόουτς (σ.σ. Κώστα Μίσσα) και αποφασίσαμε να μην κατέβω στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Με στεναχωρεί το γεγονός καθώς είμαι πολλά χρόνια στην Εθνική και έχω περάσει πολλές όμορφες στιγμές».  Ξεκινήσαμε με τα άσχημα διότι αυτό επιτάσσει η επικαιρότητα. Η Λολίτα Λύμουρα, όμως, μας μίλησε και για τα ευχάριστα. Πέντε τίτλοι σε δύο χρόνια δεν είναι και λίγοι! «Είμαστε ευχαριστημένες διότι καταφέραμε να πετύχουμε το νταμπλ. Βέβαια, στο ξεκίνημα της σεζόν στόχος μας ήταν η κατάκτηση του τρεμπλ. Δεν το λέω εγωιστικά, αλλά έτσι ήταν τα πράγματα. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να πάρουμε το ευρωπαϊκό. Και πάλι όμως η σεζόν ήταν επιτυχημένη», σημείωσε.

Εκτός του πρωταθλήματος, το οποίο κατέκτησε στον χθεσινό τελικό με τη ΦΕΑ, ο Αθηναϊκός πήρε και το Κύπελλο κερδίζοντας δύσκολα τον Πρωτέα Βούλας: «Κάναμε ένα κακό παιχνίδι στον τελικό. Στο φινάλε σταθήκαμε τυχερές και τα καταφέραμε. Αυτό έχει σημασία». Αναφορικά με το μυστικό της επιτυχίας αυτής της ομάδας, η 26χρονη γκαρντ ήταν ξεκάθαρη: «Το καλό κλίμα που έχουμε. Είμαστε πραγματική ομάδα. “Οικογένεια” εντός και εκτός παρκέ. Κατά την άποψή μου αυτό είναι το “α” και το “ω” σε μια ομάδα. Ας έχεις υψηλό μπάτζετ, εξαιρετικό υλικό και τον καλύτερο προπονητή. Αν το κλίμα στην ομάδα δεν είναι καλό, δεν γίνεται τίποτα», σχολίασε. Ο Αθηναϊκός κινείται σε πλήρως επαγγελματικά πλαίσια. Την οργάνωσή του θα ζήλευαν ακόμη και ανδρικές ομάδες Α1. Τι θα ζήλευαν δηλαδή που τη ζηλεύουν οι περισσότερες «Είμαστε τυχερές που έχουμε έναν άνθρωπο, όπως ο δήμαρχός μας Νίκος Χαρδαλιάς που ασχολείται νυχθημερόν με την ομάδα. Είναι ο στυλοβάτης του Αθηναϊκού. Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που δουλεύουν για την ομάδα και είναι συνέχεια στο πλευρό μας. Δεν θέλω να αναφέρω τον καθένα ξεχωριστά γιατί μπορεί να ξεχάσω κάποιο όνομα και να παρεξηγηθεί». Η Λολίτα Λύμουρα έχει γνωρίσει την εμπειρία του εξωτερικού αφού έχει αγωνιστεί στις ιταλικές Virtus Viterbo και Como. Οπότε πλέον το όνειρό της είναι: «Να αγωνιστώ στην Ευρωλίγκα με τον Αθηναϊκό», όπως ομολόγησε.
 
Keywords
Τυχαία Θέματα