Το νέο αναδιπλούμενο Motorola RAZR έρχεται από “άλλον πλανήτη” [video]

Techblog.gr

Μία πρόσφατη εγγραφή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας ίσως μας έδωσε την πρώτη ματιά στο remake του Motorola RAZR της Lenovo με αναδιπλούμενη κύρια οθόνη και άλλες δύο βοηθητικές.

Ο σχεδιασμός, ο οποίος κατατέθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2018 (στο techblog είχαμε αναφέρει από τον περασμένο Αύγουστο ότι η Motorola ετοιμάζει foldable smartphone) και

πρωτοεμφανίστηκε από το 91Mobiles, φαίνεται να δείχνει μια συσκευή με μια αναδιπλούμενη οθόνη στο εσωτερικό της συσκευής, παράλληλα με μια δεύτερη μικρότερη οθόνη στο εξωτερικό μέρος της. Την περασμένη εβδομάδα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Motorola σκοπεύει να κυκλοφορήσει, ξανά το RAZR ως smartphone αυτή τη φορά, με αναδιπλούμενη οθόνη, (το κόστος του οποίου θα φθάσει τα 1.500 δολάρια) από τον επόμενο μήνα.

Παρόλο που το όνομα RAZR δεν εμφανίζεται σε κανένα σημείο της εγγραφής της Motorola Mobility, ο σχεδιασμός φέρει μια ασυνήθιστη ομοιότητα με το πρώτο τηλέφωνο, ακριβώς με το ίδιο τελείωμα στο κάτω μέρος της συσκευής. Η μεγάλη αλλαγή είναι ότι στο εσωτερικό του τηλεφώνου ο παλιός συνδυασμός της οθόνης και των κουμπιών έχουν αντικατασταθεί με μία και μόνο μεγάλη, αναδιπλούμενη οθόνη, η οποία ταιριάζει με την λεπτομέρεια που ανέφερε στο άρθρο της η WSJ για την εμφάνιση της επερχόμενης συσκευής.

Οι ερωτήσεις σχετικά με το εάν η Motorola θα επαναφέρει το σχέδιο RAZR έχουν επανειλημμένα τεθεί, αφού η HMD χορήγησε την άδεια χρήσης της μάρκας Nokia για να κυκλοφορήσει εκ νέου το Nokia 3310 το 2017 και το Nokia 8810 το 2018. Σχολιάζοντας την διάθεση για αναγέννηση, ο εκ των σχεδιαστών του Motorola RAZR V3, Paul Pierce είπε στον CNET τον περασμένο μήνα, ότι σκέφτηκε ότι υπάρχει μια «ευκαιρία» για να αναγεννήσει το παλιό τηλέφωνο, αλλά ότι «δεν μπορεί να γίνει μόνο για τέχνασμα ή κάτι τέτοιο. Πρέπει να βρούμε πώς να επιτύχουμε μια σημαντική ανακάλυψη.”

Αυτή η “επανάσταση” θα μπορούσε να βρίσκεται εδώ χάρη στην εμφάνιση των αναδιπλούμενων οθονών, οι οποίες θα γίνουν πολύ πιο προσιτές στον κόσμο από τον επόμενο μήνα, όταν η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει το πρώτο δικό της αναδιπλούμενο τηλέφωνο (Galaxy F) παράλληλα με τη νέα σειρά Galaxy S10. Η τεχνολογία εύκαμπτης οθόνης θα επέτρεπε στο retro smartphone της Motorola να έχει το ίδιο σχέδιο flip-phone με την αρχική RAZR έκδοση χωρίς να θέτει σε κίνδυνο μια σύγχρονη εμφάνιση και λειτουργία.

“Νομίζω ότι οι άνθρωποι νιώθουν λαχτάρα και νοσταλγία για αυτό το Razr, την αίσθησή του όταν ανοίγει, ο ήχος του όταν κλείνει. Πού βρίσκεται σήμερα όλο αυτό; Και φαίνεται σαν μια ευκαιρία (για να ξαναγίνει)”, εξήγησε πρόσφατα ο Pierce, “οπότε προσπαθούμε να καταλάβουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αναβιώσει κάτι από όλο αυτό, αλλά πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που να προσφέρει μια θεμελιωδώς απίστευτη εμπειρία (στον χρήστη)”.

Το νέο Motorola RAZR4, όπως φαίνεται πως θα λέγεται, σύμφωνα με το βίντεο θα έχει τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:

-3 Οθόνες (1 εσωτερική 7″ όταν ανοίγει, 1 εξωτερική 2,5″, 1 πολλαπλών λειτουργιών εξωτερική 0,75″)
-Κύρια Οθόνη AMOLED, QHD (HDR 10) με αναλογία 18:9
-Διπλή κάμερα στο πίσω μέρος με φλας (16MP+12MP) με δυνατότητα βίντεο ανάλυσης 4Κ στα 60 fps
-Selfie κάμερα 12MP με ευρυγώνιο φακό (f/1,8)
-Επεξεργαστή Snapdragon 855
-Μνήμη RAM 6GB
-Εσωτερική χωρητικότητα 128/256 GB
-InDisplay σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων
-3 θέσεις οθόνης (Media Mode:180 μοίρες, Clamshell Mode:120 μοίρες, Compact Mode:κλειστό)
-Πάχος συσκευής: 3,75mm (ανοιχτή), 7,5mm (κλειστή)

Αναμενόμενη Τιμή: 1500 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα