Google Assistant: Σύντομα ο ψηφιακός βοηθός της Google θα έχει Dark Mode

Techblog.gr

Το dark mode ή νυχτερινή λειτουργία είναι ένα χαρακτηριστικό με το οποίο η Google έχει ασχοληθεί αρκετά τον τελευταίο χρόνο. Σχεδόν κάθε εφαρμογή της εταιρείας διαθέτει πλέον dark mode και σε λίγο θα μπορούμε να “ντύνουμε” στα μαύρα και τον Google Assistant.

Στην τελευταία beta του Google App, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες, οι χρήστες εντόπισαν

δύο ρυθμίσεις που επιτρέπουν τη χρήση της νυχτερινής λειτουργίας. Το σκούρο περιβάλλον της εφαρμογής δείχνει να εφαρμόζεται σε σχεδόν κάθε τμήμα της, από το ιστορικό μέχρι την περιοχή ειδοποιήσεων του Assistant. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι η ανάπτυξη του dark mode για τον Google Assistant δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, διότι υπάρχουν αρκετά σημεία που δεν επηρεάζονται καθόλου από την αλλαγή του θέματος.

Η Google παίρνει στα σοβαρά τη νυχτερινή λειτουργία, εξετάζει την ενσωμάτωση της στο λειτουργικό της σύστημα Android και την έχει προσθέσει σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές της.

Το dark mode έχει αρκετά θετικά στοιχεία. Αρχικά, το σκούρο περιβάλλον είναι πιο ξεκούραστο για τα μάτια μας, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης, η νυχτερινή λειτουργία μειώνει την κατανάλωση της μπαταρίας στα τηλέφωνα που έχουν OLED οθόνες, καθώς τα pixel απενεργοποιούνται πλήρως ώστε να δείχνουν το μαύρο χρώμα. Αν θέλουμε να μιλάμε με αριθμούς, αξίζει να τονίσουμε ότι η Google έχει αναφέρει ότι το dark mode καταναλώνει 60% λιγότερη ενέργεια, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη λειτουργία προβολής στο κινητό μας.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στο beta app, και για να τη χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να εγγραφούμε στο πρόγραμμα δοκιμών του Google App.

Κλείνουμε την είδηση αναφέροντας πως τα μέλη του XDA-Developers ανακάλυψαν ότι το Android Q θα διαθέτει ενσωματωμένη νυχτερινή λειτουργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα