Το μερίδιο αγοράς των smartphone μειώνεται για τη Samsung λόγω του υψηλού ανταγωνισμού

Techblog.gr

Η Samsung απέστειλε 72.3 εκ. smartphones μεταξύ της περιόδου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την Strategy Analytics, αριθμός ελαφρά χαμηλότερος από τα 83.4 εκ. τεμάχια για το 2017, με την Κορεατική εταιρεία να δείχνει πως χάνει μερίδιο της αγοράς των smartphone.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η

Samsung κατέχει πλέον το 20% της παγκόσμιας αγοράς smartphone όσον αφορά τον όγκο αποστολών, για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Στην αντίπαλη μεριά, η Huawei κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά της από 9.9% πέρυσι σε 14.4% στην ίδια περίοδο, όταν απέστειλε 51.8εκ. μονάδες. Με αυτόν το τρόπο η Huawei όχι μόνο είναι σε απόσταση αναπνοής από την Samsung και την διεκδίκηση του τιτλου του μεγαλύτερου κατασκευαστή αλλά ταυτόχρονα αυξάνει και την απόσταση από την τρίτη Apple, η οποία από 11.9% πέρυσι έφτασε στο 13% φέτος.

Οι πρώτοι τρεις κατασκευαστές ακολουθούνται από την Xiaomi με 9.2% και την Oppo με 8.7%, και οι δυο είχαν ανάλογες αυξήσεις από 7% σε 8% αντίστοιχα. Σε γενικές γραμμες οι αποστολές τον smartphone μειώθηκαν δείχνοντας κορεσμό πριν την εορταστική περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα